onsdag 6 september 2017

Varning för kärleksbombning

Olle och Bolle är bröder

Olle och Bolle är bröder av Charlotta Lannebo
Akta er för nu blir det kärleksbombning! Jag måste erkänna att jag lånade den här boken pga Ellen Ekmans illustrationer men VILKEN PÄRLA DET HÄR VISADE SIG VARA! ALLTSÅ! Så här ska det se ut när författare och illustratör samarbetar i perfekt symbios. Texten är så mitt i prick och illustreras av vardag, inte bara random utan väldigt genomtänkt sådan. Olle leker med toarullar i sitt dockskåp och har både lego och en Elsa-docka. Alla sover i samma rum, på samma sätt om vi ungefär och sonen uppskattade enormt hur Olle gör en kullerbytta ner från mammas säng i sin egen. Själv brukar han göra kanonkulan… =)
Här är inga finstämda bilder som hämtade ur Hus & Hem utan riktiga kojor, byggda av lakan och en sopkvast. Bråken är också oerhört autentiska och som förälder djupandas man tillsammans med mamman där hon står i köket och när hon behöver gå ut på balkongen 1 minut för att räkna bilar. Det är så träffsäkert så man dör.
Båda barnen uppskattade den faktiskt också, även om Pixi inte alls hängde med i handlingen. Hon låg dock och pekade varje gång det kom upp en bild med chokladbollar…. Och sonen på 4:a ville genast gå ut i bilen och titta på tåg på min Ipad…. Det var vad han tog med sig, hehe. Som förälder tänker man att den här mamman förmodligen hade en massa idéer om skärmtid och socker en gång men med syskonbråk och nattvak har de nog flugit ut på balkongen tillsammans med hennes lugna humör. Det r mycket som sägs sammanbitet här. Även om man själv vill vara den där perfekta mamman så ligger sanningen nog många gånger nära det här istället och det är befriande skönt att läsa och inse att det ju inte är så farligt. Och att barnen inte tycker det verkar vara så hemskt heller. Jag lånade mitt ex på bibblan men kommer att köpa en till oss (mig) å det snaraste också.

3 kommentarer:

Carro sa...

Hej,

Jag såg att du hade betygsatt den på Goodreads men att du då inte alls verkade lite översvallande positiv? Hur kommer det sig? Jag gick in på din blogg för att se om du hade recenserat den här boken på bloggen eftersom du bara gav den en 2:a, gjorde mig lite extra nyfiken ;)

Bokomaten.. sa...

Va!? Det kan inte stämma? Klockren 5:a för min del. Om jag gett den en 2:a så har det definitivt blivit något knasigt i systemet. Går genast in och kollar upp.

Bokomaten.. sa...

Nu är det åtgärdat. Den förtjäna lite bra betyg på goodreads.:)