torsdag 7 september 2017

LOKAS MONSTERGLASÖGON AV LISA MORONI


Lokas monsterglasögonLoka är på stan med sin mamma för att titta ut ett par glasögonbågar. Väl nere på stan så inser mamma att hon inte hinner följa med Loka in då de ringer från mammas jobb. Loka får gå in själv till optikern och titta och så får de komma tillbaka tillsammans en annan dag. Men något händer när Loka står och tittar i fönstret hos optikern. Hon ser hur han kryper ner bakom sitt skrivbord och försvinner!! Och plötsligt hör hon röster, men det är ju ingen där! Se kryper optikern ut ur ett sidoskåp i skrivbordet och blir lite paff när han får se Loka, men låtsas som ingenting. Efter en stunds prat så vänder han sig dock om med en fundersam min..
”-Jag tror faktiskt att jag har ett par färdiga glasögon som skulle passa dig!”
Och det gör dem. De passar perfekt. Loka både ser bättre och bågarna sitter som de ska. Dessutom får hon dem gratis! ”De är begagnade” säger optikern. Men på vägen hem börjar underliga saker hända. Loka hör en röst i knappen till trafikljuset och en liten varelse som sticker fram! Samma sak med papperskorgen hon går förbi! Tillslut inser Loka att det är glasögonen! De gör att hon kan se alla monster omkring oss!
Hör ni! Detta skulle lika gärna kunna vara ett upplägg för en mycket svårare bok för äldre barn, men passar också perfekt här. Mysigt, inte särskilt läskigt men ganska kul. Toppen för de som kommit lite längre än att bara stava sig igenom sin läsning med andra ord. Tyvärr verkar det lite svårt att få tag i böckerna om Loka numera, men på biblioteket kan man säkert hitta dem. Definitivt värt att kolla i alla fall.

Inga kommentarer: