onsdag 30 augusti 2017

Allan Zongo -killen från rymden av Henrik Einspor

Bildresultat för allan zongo killen från rymdenMax är en vanlig kille men med en ovanlig hemlighet. Det bor nämligen en rymdvarelse hemma hos honom och hans pappa. Han har egentligen inget namn men Max kallar honom för allan då det låter bättre än Alien, som ju är rymdvarelse på engelska. Max mamma ligger på sjukhuset och väntar på att Max ska få ett småsyskon och hon känner inte alls till Allan. Med lite tur så hinner dock Max pappa laga Allans rymdskepp så att han kan åka iväg innan mamma kommer hem.
Allan kan förvandla sig till vem som helst, vilket kan vara himla praktiskt om man måste lura någon. Till exempel sin lärare eller rektorn när hon vill träffa pappa. Det ör inte alls lika bra när han ställer till det mer än han hjälper och säger de konstigaste saker till rektorn. Allan kan nämligen en sak till, han kan läsa tankar. Och är det något man inte vill så är det att någon ska berätta för onda rektorn precis vad man tycker om henne…
Ja, det är superlättläst med stor och luftig text och fina bilder här och där. Korta kapitel håller intresset uppe. Nypon kan det här med lättlästa böcker. Det är lagom kul och skruvat och jag vet många som skulle gilla det här. Från lågstadiet till högstadiet till grundsärskolan. Toppen helt enkelt.

Inga kommentarer: