lördag 4 mars 2017

Supernova -glassväder och tre borttappade hundar av Åsa Öhnell

 
Supernova. Glassväder och tre borttappade hundarJa, det går ju inte brutalt ofta mellan uppdateringarna här just nu, eller hur? Jag kan dock meddela att även om jag själv inte läser så mycket för min egen skull så läser jag och Pocketen så mycket att jag blir torr i halsen, får klåda på händerna av allt bläddrande (alltså papper torkar ju ut huden!) och sonen är numera bundis med bibliotekarierna på lokala biblioteket.

-Shhh, man måste vara tyst på biblioteket mamma. Läs tystare.

Och mammahjärtat brister av stolthet… Lär ju inte vara så där superlänge.

Roligt är också att vi börjat läsa kapitelböcker lite smått och sonen krävde själv att vi skulle läsa den här boken om Supernova. Den börjar lite smått med att Märta och Nova är i affären för att köpa skorpor åt Holgersson när de får syn på en lapp om en borttappad hund. Naturligtvis bestämmer de sig för att leta reda på hunden men det visar sig vara många hundar i Bjärred som man skulle kunna tänkas rädda. I alla fall med lite god vilja. De får faktiskt ihop hela tre hundar men det är kanske något oklart om alla faktiskt var borttappade från första början. När de väl dragit iväg med dem till Holgerssons trädgård så är de ju i alla fall definitivt bortsprugna…

Det är roligt, Pocketen gillade verkligen det här och ser nog Supernova som lite av en riktig superhjälte. Han älskar ju hjältedåd. Efter att vi hade läst ut den fick vi gå direkt på tidigare del om tjejerna i Bjärred och läsa om den igen. Så gott betyg får man väl säga. Jag gillar faktiskt också det här, bättre än förra boken. Det är roligt att läsa om deras klantiga hjältedåd som ändå på något vis ordnar sig till det bättre på slutet.
Boken på Bokus, Adlibris och Idus förlag

15 kommentarer:

Ylva sa...

"Man måste vara tyst på biblioteket", vad fint! Idag ska jag kanske tapetsera köket i stugan (lite beroende på hur länge maken måste jobba). Imorgon åker vi till Huskvarna och går på konsert med Takida och Stiftelsen. Praktiskt att de har samma sångare. :-) Jag läser Ensamfararen av Maria Isacsson. Den är bra hittills men jag är rädd att den ska spåra ur och bli övernaturlig. Trevlig helg!

Ylva sa...

Idag är det fredag ju! Jag ska gå på after work med New Yorktema på vårt hotell och sedan St Patrick´s day på puben i samma hus. På söndag ska jag åka till Värnamo och gå på konsert med Western Highways. Jag läser Berättelsens ängel av Jakob Sverker. Ha en bra helg!

Ylva sa...

Förra veckan var jag på litteraturkryssning och lyssnade på en massa spännande författare! Nu ska jag bo i Växjö i några dagar. Ikväll lyssnar jag på Sandra Beijer. Jag läser Ett gott liv av Ann Heberlein. I helgen blir det kanske grillpremiär!

Västmanländskan sa...

Härligt att ni kommit igång med kapitelböcker. Det finns så mycket roligt att välja på. Supernova har dock aldrig gått hem här. Barnet tycker inte om att hon gör så många saker som man inte får göra.

Ylva sa...

Fredag igen! Jag ska åka till Köpenhamn med en kompis i helgen och är så peppad! Kanske blir det inte så mycket läst i Vi två av Andy Jones men hittills är den bra.

Ylva sa...

Hej, hej! Nu är det fredag igen! Jag ska ut och äta med ett tjejgäng ikväll och gå på tivoli med konsert imorgon. Jag läser Jag vet allt det här av Annika Paldanius. Den är väldigt bra!

Ylva sa...

Fredag igen! Långhelg med Valborg och första maj. Jag ska fira i vår stuga där vi alltid har fest med brasa på sista april. Läser Vedtjuven av Kent Lundholm, rolig bok.

Ylva sa...

Fredag igen! Vi ska klippa får i helgen. Dessutom ska jag gå på loppis och glädjemässa, har jag tänkt. Jag läser Tre saker jag inte vet om dig av Julie Buxbaum, bra ungdomsbok.

Ylva sa...

Fredag igen! Imorgon ska jag inviga en hybridfotbollsplan och gå på konsert med Kristian Anttila. Jag läser Döden och pingvinen av Andrej Kurkov, rolig bok!

Ylva sa...

Det är fredag igen! Ikväll blir det grill och imorgon ska vi klippa ett får. Det börjar blir varmt för dem nu... Jag läser manifest för hopplösa av Åsa Asptjärn.

Ylva sa...

Hallå! Nytt inlägg här innan jag tar sommarlov, tack! ;-) Nu blir det långhelg och jag åker till Köpenhamn och går på Tivoli. Jag läser Vända världen rätt av Jennifer Niven.

Ylva sa...

Fredag igen! Jag ska åka på Sweden Rock så där blir det inte så mycket läst. Trevlig helg!

Bokstund sa...

Så mysigt att ni börjat läsa kapitelböcker! Minns när min mamma läste Narnia för mig och min lillasyster, härliga tider :)

Bokstund sa...

Så mysigt att ni börjat läsa kapitelböcker! Minns när min mamma läste Narnia för mig och min syster, härliga tider :)

Ylva sa...

Fredag igen! Vi har Berättarfestival här och där kommer jag att hänga stor del av helgen. Jag läser Bitterfittan 2 av Maria Sveland.