onsdag 21 december 2016

Normbrytare för de minsta

Böckerna om EddieDet trillade in två små bilderböcker för de minsta i brevlådan också häromdagen. Eddie får en hund och Eddie lär sig cykla av Tess Natanaelsson & Sarah Vegna är klassade som 3-6 år när man kollar på nätbokhandlarna men själv skulle jag säga att de nog främst riktar sig till en lite yngre läsekrets. Min Pocket hade gillat de här redan när han var 1,5 ungefär, och upp mot kanske 3 år. Stadiet efter pekböcker, ungefär. Även om han inte riktigt kan cykla själv ännu...

De här böckerna är faktiskt finare än jag trodde att e skulle vara. Många skulle nog tycka att det är böcker som kanske försöker lite för mycket, men jag tycker de fungerar fint. Pappa har långt hår och kjol och Eddie själv har gärna klänning.

I Eddie lär sig cykla så lär sig Eddie cykla utan stödhjul och i Eddie får en hund så får Eddie i själva verket en katt men han vill ju så gärna ha en hund att han bestämmer att det är det. Jag kan inte låta bli att tänka att även det kanske är en medveten tanke. Att man kan välja vad man vill vara själv. Eller rättare sagt att utseendet inte alltid behöver stämma med hur man uppfattar saker. Skönt med något som bryter av mot hur det brukar se ut i bilderbokslådan. Olika förlag är ju suveräna på det men de här böckerna funkar helt ok de också.

Eddie får en hund hos Adlibris, Bokus, Idus
Eddie lär sig cykla hos Adlibris, Bokus, Idus

Inga kommentarer: