tisdag 27 september 2016

Hemliga trean och blåbärsmysteriet av Sanna Juhlin

Hemliga trean och blåbärsmysterietSanna Juhlin är aktuell med ytterligare en bok förutom bilderboken  "Morrisson och hamsterjakten". Hemliga trean är en ny deckarserie för nybörjarläsarna som riktar sig till de som kommit lite längre än LasseMaja. Som sådan tror jag verkligen att den passar prima. Det är enkelt utan att vara banalt och innehåller klassiska ledtrådar och referenser till Sherlock Holmes. "Hemliga trean" är namnet på den klubb som tvillingarna Fanny och Felix bildar tillsammans med sin farbror Charlie, som dessutom bor i trappuppgång nummer tre.

Den här gången är det en av Charlies grannar som blir av med två stora korgar blåbär. Naturligtvis bestämmer de sig för att hjälpa henne och det visar sig att tjuven måste vara någon som också bor i huset! Vem är den skyldige? Och varför? Inget fall är för svårt för Hemliga trean.

Det är småmysigt och jag kan verkligen se att det här kan bli en lyckad ny deckarserie. De fina bilderna av Johanna Kristiansson gör också sitt till. Lite humor, lite spänning och lite klurigheter. Tror dessutom att det kan vara en ypperlig högläsningsbok då den kan passa flera åldrar och både killar och tjejer med många olika intressen. Jag kommer definitivt tipsa om den i alla fall.

Inga kommentarer: