tisdag 23 augusti 2016

Höstens kataloger

Ett säkert tecken på att hösten är på intågande är att förlagen börjar skicka ut kataloger inför höstens utgivning. Och naturligtvis också att det börjar komma mer och mer nya böcker i bokhandeln också. Även om jag naturligtvis läser mycket vuxenlitteratur så tycker jag nästan att det är roligare att gå igenom barn- och ungdomskatalogerna då det är så mycket färggladare och större variation där. Idus förlags katalog trillade in i inkorgen nyligen och det är en fröjd att gå igenom. Jag blir nyfiken på ALLT.

Även Argasso, som jag skrivit om flera gånger tidigare, som ger ut lättläst litteratur för barn och unga har en spännande katalog inför hösten. Det är också böcker som jag kan ha en chans att läsa, även med en liten på armen och en stor hängande i byxbenet hela dagarna. Snart kommer vi att kunna läsa böcker ihop dessutom, alla tre, det är verkligen något jag ser fram emot.

Lilla Piratförlaget kommer med en ny bok av fantastiska Chris Haughton och Opal ger ut Cornelia Funkes tredje del i Reckless-.serien. Massor av godis inför hösten med andra ord.

Inga kommentarer: