måndag 23 maj 2016

Välkommen till Skogsbingelskolan av Mårten Melin och Joakim Gunnarsson

Välkommen till SkogsbingelskolanJa, här är en riktig treat för de som läst Melins trilogi ”Monsterskolan” och gärna har velat ha mer. Även om Melin framför allt har gjort sig ett namn bland tweenisarna med sina böcker ”Lite mer än en kram” och ”Mycket mer än en puss” så finns det en fanbase som gillar hans läskiga böcker om ungdomarna med speciella förmågor som hamnar på sina alldeles egna internatskola djupt inne de svenska skogarna.

Jag kommer att tänka på det seriealbum som kom mitt i Cirkel-trilogin, Berättelser från Engelsfors. Även det presenterade sporadiska små historier från ”Cirkel-världen”, både sådant vi redan fått läsa och annat. Även detta album innehåller flera olika berättelser, små korta historier som utspelar sig på skolan eller i samhället utanför. Alla knyter de på något sätt an till böckerna och handlar om olika karaktärer. Dessutom är det riktigt snyggt presenterat med hjälp av Joakim Gunnarssons bilder.

Även om man inte har läst trilogin så tror jag definitivt att mank an uppskatta det här för berättelserna är fristående. Gillar man serier och läskigheter så kan man definitivt plocka upp den här och få sitt lystmäte ändå. Stor tumme upp, jag gillar detta. Och generellt gillar jag också när man utvecklar sina karaktärer och ”världar” och inte håller sig så strikt till ett format. Gärna mer flörtar med serie-genren. I alla fall omd et är så här bra och lättsamt. Perfekt med serier för mellanåldern dessutom. Känns som att det kommit mycket för lite äldre på sistone men bara börjat när det gäller den lite yngre generationen.

Inga kommentarer: