tisdag 3 maj 2016

Vad gör bibliotekarien i biblioteket på söndagarna?

Jag har för himla gulliga elever ändå. Igår kom ett jättepaket till skolbiblioteket med en stor bokhylla som ska sättas upp vid tillfälle. Lär ju ta sin lilla stund så får bli när det inte är elever här. Ett oroligt gäng i 4:an kommer och frågar om de ska göra det? Den ena killen berättar att han minsann satt ihop en säng en gång. När de förstår att det kanske kommer att ta lite tid så tycker de raskt att jag ju kan göra det på torsdag!! När de inte är här! Så har jag något att göra då också! Inte nog med att de tror att jag bor på jobbet, de vill dessutom generöst nog ge mig tips på saker att göra när jag har tråkigt och de inte kan roa mig... Mycket gulligt.=)

6 kommentarer:

Carolina sa...

Asså vadå? Åker du HEM? Hur menar du nu?? Här på biblioteket finns väl ungefär allt jag kan behöva: böcker att läsa, ungar som väsnas och kaffe att dricka. Vad är väl soffan därhemma mot en lördagskväll vid egna skrivbordet på bibblan? Va? Vavava? Ska köpa en luftmadrass deluxe på Claes Ohlssons och lägga in bredvid skrivbordet nu till helgen. Långhelg på bibblan....mmmm.

Hanneles bibliotek sa...

de har bråttom att fylla hyllan med bra böcker :)

Bokomaten sa...

ALltså, när du säger så där... Långhelg på bibblan.... Mmm..... Jag kan tänka mig att larma av och låta familjen klara sig själv och ta läsläger här i 4 dagar.=)=)

Hanneles bibliotek sa...

(menar att eleverna hade bråttom att fylla hyllan med böcker :)
Själv har jag valt att sova bland bokhyllor - varje natt!

Bokomaten sa...

Hahaha, Hannele, förstod det.=) Och JA! Självklart hade man velat ha sovrum i biblioteket! Låter ju helt fab! Nu får man ju nöja sig med biblioteket hemma så smått istället.

Mrs E sa...

Lite fint, elever brukar ha ungefär samma tankar om lärare - "va? Är ni lediga? Men, då kunde du rättat mitt prov..." Mmm... Eller inte...