fredag 20 maj 2016

Föräldraledig Fredag


Jag måste ju upprepa Bokbabbels rubrik från förra fredagen. Även om det tekniskt sett inte är en föräldraledig fredag för min del heller då jag jobbar, men i alla fall min sista dag innan Pixi anländer. Den här veckan har varit minst sagt märklig, lugn, men hysterisk. Jag fick tillslut ge upp och hålla mig hemma efter att ha hostat mig igenom en hel natt. Fick jobba lite hemifrån istället och ta en maratondag igår med bokprat, intervjuer och storstädning i Bibblan. Det är inte utan att jag kommer att sakna lilla biblioteket ändå.

Jag hoppas att det blir lite tid hemma också innan Pixi anländer för det ser ärligt talat rätt förfärligt ut hemma i renoveringshuset men det är ju inte något man egentligen kan påverka. Eller jo, att det ser förfärligt ut, men inte när Pixi dimper ner. Lite lästid, lite fixartid och lite sömn innan hade dock varit najs, men vem vet, jag kanske blir hysterisk av att inte veta vad jag ska göra.

Den här helgen är det dock inga problem. Vi ska fixa i kolonistugan och visa för eventuella köpare. Det har varit rätt många och tittat på stugan i veckan och det känns både roligt och sorgligt. Så många somrar vi spenderat där liksom. Picknick under äppelträdet , plaskat i bassängen och plockat björnbär, rabarber, odlat potatis och allt möjligt annat. Men nu börjar något annat. Så måste man se det.


Förhoppningsvis blir det lite lästid också för jag är helt förtrollad av Roxane Gays ”Bad feminist”. Så himla bra och träffande. Annars får det väl bli nästa vecka. Vad hittar ni på? Och vad läser ni?

6 kommentarer:

Hermia Says sa...

Jag har precis läst böcker för bäbisar och deras mammor på mitt bibliotek och hoppas att det låg några blivande bokmalar i gänget på golvet.. Maken har åkt till Göteborg för att springa halvmaran, jag funderar istället på att ta med boken till mina föräldrars kolonistuga imorgon. Min barndoms somrar är förknippade med kolonin där både vi och min mormor och morfar hade stuga. Nu är jag inte där så ofta tyvärr. Det är mysigt med det lilla samhället mitt i stan.

Läsvägen är jag långt in i 1700-talets hov.. Har börjat på Barnbruden av Laestadius Larsson som flera biblioteksbesökare pratat med mig om.. Riktigt bra så här långt!

Hoppas du hinner både fixa och vila i helgen!

Ylva sa...

Ursäkta, nu kommer jag att jämföra dig med ett får! Får och andra djur kan hålla igen innan de föder om det är för kallt. Här har det åtminstone gått tillbaka från sommar till vinter... Så försök att hålla tillbaka födandet tills ni har städat (skitbra tips, känner jag).

Jag läser Gurun i Pomonadalen av Michael Bergstrand, rolig! Hoppas på en frossarhelg med fika ute idag, imorgon och på söndag + en tjejfest!

Bokomaten.. sa...

Jag har själv inga minnen av kolonistugor men låter ju himla mysigt! Vi har verkligen älskat våran Barnbruden har jag nog bara hört gott om faktiskt så förstår om du fastnar!

Bokomaten.. sa...

Åh, alltså, detta kan vara den bästa kommentaren jag fått, någonsin!!! ÄLSKAR att bli jämförd med ett får!!! Ska sova med fönstret öppet från och med nu!! Hoppas du får en toppenhelg. :-D

Mrs E sa...

Jag läste ut En Gud i spillror nu imorse och började sedan lyssna på The girl on the train. Annars är det mestadels rättning och annat jobb som ska göras i helgen. Lite kompisgäng också.

Jenny B sa...

Oj, så spännande och stressande och vemodigt! Lycka till med renovering, röjning och städning innan lilla Pixi kommer, och hoppas att du håller ut i allt stoj tills du får någon liten läspaus då och då!

Jag läser i Michael Frayns fantstiskt roliga bok The Tin Men, och också i Stephen Kings tjocka och spännande 11.22.63, och längtar tillbaka till båda två!

Som sagt, lycka till med allt och välkommen, lilla Pixi!