fredag 6 maj 2016

Festlig fredag


Ja, så var det fredag! Förra veckan vabbade jag som vanligt, vilket gör att jag sitter på jobbet och har massor med underbar barnfri arbetstid framför mig. På Förskolan har de varit lite undrande till varför vi skulle jobba som vanligt idag när de flesta andra verkar vara hemma med sina barn och Bokomaken får också hämta tidigare i eftermiddag då Pocketen skulle vara ensamt barn på föris i eftermiddag annars. Jag kan dock säga, att när man tittar på sitt lönebesked och inser att man vabbar 1/3 av sin arbetstid (och då har Bokomaken ändå också varit hemma) så har man liksom inte riktigt råd att vara hemma bara för att man vill… nej, här blir massor gjort vill jag lova. Jag har städat, plockat böcker från golven och ställt upp saker i hyllorna som blivit stående i en halv evighet… Skönt att äntligen få tid till lite administration också. Klämdagen är helt enkelt snarare för kort. Trots att vädret naturligtvis lockar en att gå ut istället… Åh, äntligen är det sol och värme. Det är verkligen svårt att förstå att det snöade förra veckan när man nu kan gå barbent?? Där har vi maj i ett nötskal! Hoppas så att det här håller i sig nu för som vi behöver D-vitamin och värme!

Vad hittar ni på? Trädgårdsarbete? Utflykter? Weekendresor? Vi har faktiskt inte gjort något alls. Igår turades vi om att sova i kapp under dagen och Bokomaken var en vända på lekplatsen med pocketen medan jag spelade lite boll i trädgården när det var hans tur att sova. Resten av helgen kommer nog att gå i ungefär samma tecken. Vi ska faktiskt ha lite barnvakt imorgon för att få gjort lite saker ensamma men tajmingen kunde varit bättre. Tanken var att vi skulle få gjort lite IKEA-ärenden och sedan gå ut och äta på kvällen men min höggravida kropp klarar inte av att ta ett steg efter klockan 18 på kvällen (knappt efter halv tre-tiden ens) och ligger i säng klockan 9 på kvällen… men att få gjort lite husärenden i lugn och ro ska ändå bli skönt. En sak till att bocka av från att-göra-listan. Dessutom kan man hoppas att det inte kommer vara så mycket folk inomhus när vädret är som det är.


Så ärenden, sol och kanske, kanske lite läsning. Längtar efter nästa del i Ferrante-serien men får se vad det blir istället. Lyssnar dessutom på Veronica Maggios nya skiva på repeat hela tiden. Vilket fredags-soundtrack!

Inga kommentarer: