fredag 15 april 2016

Festlig fredag


Just det ja, så var det fredag igen. Mina stresshormoner ligger på en nivå som inte är mänsklig just nu pga massvis med vab, MASSIVT med jobb och en tidspress som heter duga. Jag börjar bli rejält stressad över allt som ska hinnas med innan Bokomaten-Pixi kommer och det hjälper ju inte direkt när välmenande människor bara: de tär bra att ta det lugn och slappna av och inte stressa för mycket så här på slutet. Låt Pocketen vara lite längre på dagis.

Och i nästa andetag så bara, det vore bra om vi hann med det här innan du går, sak vi boka ett par tider? Nåja, och sedan ska man försöka hinna med en massa privat också förstås. Projekt, bloggande (som jag ändå vill lägga lite tid på också), folk och framför allt huset som ska vara i alla fall beboeligt innan Pixi kommer. Märks det att jag är stressad? Dessutom läser jag inte i närheten av så mycket som jag skulle vilja förstås. För det är ändå något som brukar få mig att må bra.

Nåja, jag har trots allt fått läst en del på sistone så rec-högen har växt på sig lite här. Någon dag ska man väl hinna med att skriva om dem också. I väntan på det så kan ni ju kika in på Kulturkollo där det pratas högläsning för fulla muggar den här veckan, och vi dessutom har konfererat kring en liten seriepärla av Louise Winblad som heter Hej, hej vardag. Igenkänningsfaktorn är enorm om man är småbarnsförälder…

I helgen, ja, då fyller faktiskt Bokomaten år så förhoppningsvis hinns det med lite tårta men i övrigt är inget inplanerat för att försöka få lite tid till att fixa hemma. Kanske köpa målarfärg, lägga golv, ta en tur till Ikea och köpa en byrå till Pocketen och lite annat smått och gott. Ni hör så glamouröst det låter, eller hur? Och kanske något gott att äta. Vad hittar ni på? Vab? Trädgårdsarbete? Vernissager? Och vad läser ni för spännande?

5 kommentarer:

Ylva sa...

Grattis på födelsedagen! Hoppas du får frossa i tårta (och lite böcker också)! Jag ska på after work med Tommy Ekman och Micke Syd idag. Sommartider, hej, hej!

Bokomaten.. sa...

Wow, vissa kan minsann festa loss.:-) Låter jättetrevligt! Och tack. Lite böcker ska det väl ändå bli hoppas jag.

Västmanländskan sa...

GRATTIS!
Här är vi lite matta efter sjukor och van, så vi ska ta det lugnt. Ev också IKEA-besök och så Knytte med lillkillen. En bok om ost och Winspears Shakespeare-tolkning står på läslistan för helgen.

Västmanländskan sa...

*vab

Bokomaten.. sa...

Åh, men Västmanländskan, hoppas att allt verkligen hände för det låter ju som inte bara en ypperlig utan även oerhört händelserik helg. Här blev det också trots allt mest vila efter vab och början på ny omgång. Denna sår som sagt. Vi jobbar halvtid, maken och jag, känns det som.