torsdag 17 mars 2016

Dante, mat och kulturkollo


Denna vecka är det jag som är kock på Kulturkollo och håller i mitt första tema. Naturligtvis bjuder jag på middag och temat för veckan är ”Tillbords”. Mat i litteraturen och kulturen kommer att behandlas på alla sätt och vis. Vi har redan pratat både kokböcker, haggis och TV-kockar. Veckans utmaninghandlar om favoritkokböcker och matskildringar i populärkulturen så in och läs och kommentera med er. Jag blir hungrig bara jag tänker på det så se till att ha en tomatsås puttrande på spisen eller åtminstone lite chokladglass redo i frysen. Man börjar dregla av alla inlägg.


Missade man den dammiga veckan förra veckan så ligger ju alla inlägg naturligtvis kvar och jag ägnade lördagen åt att åter besöka Dantesgudomliga komedi och fundera lite kring honom som person. Vem var han egentligen? Creep eller geni? Eller både och? Och Den gudomliga komedin, hur dammig är den egentligen nu så här 750 år senare? In och läs och tyck till vet, ja.

2 kommentarer:

Jenny B sa...

Haha, tack för "varningen"! Jag blir också hungrig av att läsa om mat, så jag får ta och passa in Kulutrkollobesöken till strax efter en måltid för att inte börja småäta! :)

Bokomaten sa...

Ja, vänta till efter lunch du.;)