tisdag 2 februari 2016

Reading nooks

Det var ett tag sedan vi tittade på bokhyllor här på bloggen, eller hur? Jag gick igenom min Pinterest lite snabbt och hittade massor med inspiration. Vi har ju skrivit kontrakt på ett litet hus som vi snart ska flytta in i (och som ska totalrenoveras) så det är extra roligt att titta på hyllor, läsplatser, bibliotek mm för tillfället. Idag tänkte jag kika lite extra på läshörnor. Har saknat en hemma och skulle vara mysigt med en nu. Lär kanske bli något lite enklare än de här dock, men drömma går ju.

Tänk att krypa upp här och läsa Anne på Grönkulla:

Alcove view

Alcove-1

Länken kommer härifrån.

Eller krypa in i en egen grotta..

 :

Bilden härifrån.


50 Super ideas for your home library. A necessary little nook in my dream home!!!! @Michelle Flynn Flynn Flynn Flynn Flynn Flynn Flynn Flynn Flynn Robertson:

Bild hittad här. Där finns för övrigt riktigt många vackra bibliotek och kontor man inte skulle säga nej till.

Vad sägs om en egen "liten hörna på prärien"?

Inspiring Reading Nooks:

Skulle finnas här..

Skulle älska att sitta här och titta ut i trädgården.

 :

Kan inte hjälpa att compact living-personen i mig ändå tänker på den stora outnyttjade, men visserligen luftiga ytan i mitten.. Bilden hämtad här. Även där finns många fina bibliotek och hyllor.

Kanske något för barnrummet?

How to make the cutest little kid's reading nook:

Fast jag måste säga att Pocketen har RÄTT mycket fler böcker än så där så han skulle behöva en rejäl bokhylla dessutom. Bilden hämtad här.

Där även denna bild kommer ifrån.


Skulle vilja ha en bilderbokslåda, men skulle nog få bygga en själv, plus att vi nog faktiskt kommer ha för mycket böcker även för det om några år. Har jag sagt att jag älskar bilderböcker?

Vad säger ni? Något som såg mer mysigt ut än något annat? Har ni kanske redan själva inrett en ordentlig läshörna hemma?

4 kommentarer:

Mrs E sa...

Allihopa ser väldigt trevliga ut. Vi har ju lyxigt nog två olika läshörnor hemma hos oss - en för mig och en för familjen :-)

Bokomaten.. sa...

Gött med en alldeles EGEN hörna ändå.=) Hoppas på det samma.;)

Västmanländskan sa...

Mysigt! Jag saknar fortfarande mitt "bibliotek" och läsfåtöljen i det rummet som flyttades undan när när barnen fick varsitt rum. Men vi hoppas ju också på hus så småningom.

Bokomaten sa...

Ja, jag har inga illusioner om att få behålla mitt lilla bibliotek/läshörna om vi skaffar ett i huset. Så småningom lär det bli omgjort till lekrum eller förråd eller liknande. Roligt om man kan få ett rum i några år dock.