måndag 1 februari 2016

Lilla Berlin. Del 4, Cute Overload av Ellen Ekman

Lilla Berlin. Del 4, Cute Overload (häftad)
Jag kom på att jag ju inte skrivit ett ord om nya Lilla Berlin-boken! Och snart är det dags för ytterligare en! Jösses vad produktiv hon är, Ellen Ekman. Jag har ju älskat ihjäl de tre tidigare delarna och även den här samlingen med stripar håller hög klass. Det är dock inte riktigt lika klockrent rätt igenom så visst skrattar jag och fnissar flera gånger, men inte så där att det bara rusar rätt in i hjärtat av humor och igenkänning. men det kan ju till stor del också ha att göra med att det inte ligger just så nära mig, faktiskt. 

Utom vissa stripar, som t ex de som omslaget syftar på. Jag menar, VEM kan gå in på ett rescue center för djur och INTE vilja kommer hem med alla de mest tilltufsade och skadade små katterna? Speciellt om föreståndaren rakt serverar en en lagom humaniserad snyfthistoria så att man känner sig personligt ratad där man går runt och tycker synd om de stackars söndagsexemplaren. 

Ekmans storhet ligger i ironin och att hon inte väljer för politiska frågor. Politisk satir och vardagsliv i ett. Ser så fram emot nästa del. 

1 kommentar:

Ylva sa...

Jag och min kompis https://mariasbokliv.wordpress.com/
gillar tapirbebisar och hon föreslog att det kunde vara med i boken och nu är det det! Kändispoäng!