fredag 12 februari 2016

Festlig fredag


Hallå i rymden, det är Bokomaten som ropar över sin tredje kopp kaffe. Här har vi snittat på 4/natt hela veckan pga Pocket med mardrömmar och svårt att sova. Stirrar på datorskärmen som en zombie och inser att inget kaffe i världen kan göra mig till en intelligent och tänkande varelse, men jobba på kan jag göra och jag tänkte dessutom sätta mig och kika igenom Bokrean lite gran här på nätet senare.
Och vet ni vad? Hur trött man än är så är det ändå FREDAG! JA! HURRA! SÖMN! Gissa vad vi ska göra i helgen? Jo, baka, äta tårta och renovera.=) Börjar bli en vana här men pocketen hade en sådan förfärligt utdragen och ruskig influensa innan han fyllde år att vi gärna vill ge honom lite firande. Dessutom vill vi gärna visa upp renoveringsobjektet.

Veckan som varit har bjudit på en massa roligt i bloggvärlden. Det har varit Hjältetema på Kulturkollo, Bokbabbel outade en ny finsk kollektivblogg och J K Rowling berättade att manuset till The Cursed Child kommer att släppas som bok. Dessutom har bokreakatalogerna kommit och planen här är att få ihop lite inlägg till nästa vecka där jag valt ut lite godbitar att tipsa om. En snabb titt lovar många fynd. Som vanligt blir det tyvärr nog ganska lite läsning och inga kulturella upplevelser alls, men får kompensera med tårta. Och sömn.

Vad hittar ni på? Konstutställning? Bokcirklande? Firar ni Alla-hjärtans-dag? (Jo, jag nämnde det tillslut ändå) Eller kanske ni också satsar på sömn? 

6 kommentarer:

Ylva sa...

Lycka till med renovering, tårta och sömn! Jag åker till Malmö/Köpenhamn med en kompis i helgen. Vi brukar äta oss igenom Kph, det ska bli trevligt! Inte så mycket läsande, men planerar att åtminstone börja på Kontorsninja.

Bokomaten.. sa...

Åh, vad roligt! Vet du, jag har varit på väg över sundet flera ggr i år men struntat i det pga att det helt enkelt är för mycket meck nu med alla kontroller och förseningar. Förr kunde jag ofta åka över, bra fredag eftermiddag, och strosa runt lite. Det var dock även före Pocketen ska tilläggas. Nu behöver jag ett mer specifikt ärende.

Jenny B sa...

Stackars lilla oroliga pocketen, och stackars de utsjasade föräldrarna! Hoppas nattskräcken lättar snart.

Jag har inga stora planer för helgen, men skall åka in till city för att besöka ett par gallerier innan de byter utställningar. Egentligen har jag en hel del ledig tid om dagarna nu, och jag har tänkt att SE OCH LÄSA SÅ MYCKET... men just häromdagen kände jag mig stressad över hur många böcker jag vill läsa (och ha läst) å det snaraste. Så jag ser fram emot mycket lästid i helgen.

Lycka till med renoverandet och kalasandet!
Trevlig helg, allesammans!

Mrs E sa...

Här blir det lite umgänge med vänner och familj, på söndag ska vi ta en mysdag med dottern och sedan packa inför måndagens Bath-resa! Jag är så exalterad så jag spricker snart - det ska bli så kul att beöska Bath, se Jane Austen-centret, äta Afternoon Tea och shoppa loss. Det ska också (såklart) bli kul att få lite ensamtid med maken - men vi lär nog sakna lilla dottern...

Trevlig helg!

Bokomaten.. sa...

Åh, wow! Så makalöst roligt. Har aldrig varit ifrån Pocketen tillsammans med maken men det låter härligt! OCH BATH ännu mer! Dream come true!

Bokomaten.. sa...

Vet hyr det är. Även om man är ledig, eller mellan jobb, så kan man få panik över läshögen. Och allt annat man vill hinna. Nästan mer då för det är meningen att man ska ha tid, men det går ju så snabbt!