fredag 11 december 2015

Lucia-fredag

Så var det fredag igen. Och en ganska konstig sådan. Förra fredagen var jag i London och var sjuk och när jag kom hem fick jag vabba. Det är inte mycket energi kvar nu så här på slutet av året, fast julen närmar sig och det brukar pigga upp. I helgen är det ju Lucia vilket innebär att många skolor och arbetsplatser firar redan idag. Vi kommer troligen inte fira Lucia nämnvärt, mer än att de bjuder på pepparkakor och kaffe på pocketens dagis på måndag morgon. 

I helgen har Kulturkollo bloggstafett om Medmänsklighet för att lysa upp lite i det mörker som råder hos många just nu. Det har varit en märklig höst på många sätt. Även Bokomaten kommer naturligtvis att delta i stafetten och redan klockan 01.00 i natt publiceras mitt inlägg här på bloggen så det går att läsa direkt ni vaknar. Alla deltagare kan ni hitta i listan här och kika gärna in på deras inlägg också om ni kan behöva lite värme och medmänsklighet efter den här hösten.

Hur ser det ut för er? Läser ni julböcker och bakar lussebullar i helgen? Tänker ni köpa all julmat färdig? Om ni som Helena På Fiktiviteter (och kulturkollo) också håller på att bli politiskt deprimerade så rekommenderar jag dels bloggstafetten i helgen, men även Helenas inlägg i sin egen serie "30 bra saker" som gör ett försök att lista alla möjliga bra saker som också har hänt i år. Mycket personligt visserligen, men det kan få en att tänka på egna favoritböcker, nya möten och händelser som varit positiva.

I övrigt, ja, jag kommer inte att nå mitt mål på Goodreads att läsa 150 böcker för energin att läsa tog slut för någon vecka sedan. Det är inte ofta den försvinner, men jag får helt enkelt invänta dess återkomst. För den kommer alltid tillbaka, eller hur?

2 kommentarer:

Ylva sa...

Idag blir det julmarknad på fina Bergkvara gård utanför Växjö. Jag planerar att läsa ut Djupa ro av Lisa Bjärbo i helgen och håller även på med Seierherrerne på norska av Jakobsen, men den känns ganska trög nu. Trist att du var sjuk i London!

Mrs E sa...

Den här helgen ska det städas, bakas och slås in paket då Brita fyller 3 på Lucia. Vi har lovat henne ett Pippikalas så vi får väl se hur detta ska gå. Lite läsning har jag tänkt få till också, vill ju gärna fortsätta julchicklit-läsandet.