måndag 21 december 2015

Jullov och julläsning

Så var den här, julveckan. Om tre cagar blir det jul oavsett om man bakat pepparkakor eller gjort rödbetssallad. Jag har haft en episkt dålig läsnmånad och inte lyckats läsa ut en enda bok sedan Augustgalan den 10 december, men så får det vara. Jag har ganska många påbörjade däremot. Och några som jag hann läsa ut innan dess men inte hunnit skriva om. Jag borde tipsa om "My true love gave to me", en samling juliga noveller där Stephanie Perkins var redaktör. Flera av dem var inte dumma alls faktiskt. Jag borde också skriva ett helt inlägg om den fantastiska "Resan ut" av Virgina Woolf, men det är ju en klassiker som klarar sig rätt bra själv. Skulle behöva skriva av mig mina upplevelser av den dock. 

Men nej, blogg-ron har svårt att infinna sig, liksom lästiden med en 3-åring hemma från förskolan och även där tryter faktiskt lusten en smula. Förhoppningsvis kommer den tillbaka nästa år. Jag kommer inte att nå mitt Goodreads-mål på 150 titlar i alla fall. Får nöja mig med 138 eller vad det nu blir. 

Kanske kommer lusten tillbaka om några dagar. Kanske blir det ett årsbästa-inlägg i mellandagarna, annars kan ni hoppa in på Kulturkollo och läsa mitt gästbloggsinlägg från i lördags om Period Christmas Crime. Där är det i alla fall jul delux!


I övrigt tar Bokomaten nu jullov. Jag finns på Instagram och Facebook (och eventuellt lite på twitter) resten av året om saknaden skulle bli för stor. 

God Jul och Gott Nytt År!

2 kommentarer:

Mrs E sa...

God jul! Har samma lässvacka här med en treåring som vill leka dygnet runt. Har varken julpyntat eller skaffat gran ännu...

Anna Johansson sa...

God jul till dig!