söndag 18 oktober 2015

Snipp och Snopp - Lika eller olika av Tony Cronstam

Snipp och Snopp - Lika eller olikaJag vet inte om det är fler barn än min lille pocket som gått och sjungit och nynnat på ”Snoppen och snippan” från Barnkanalens Bacillakuten. Jag tyckte själv att den var lite störig efter ett tag men Pocketen älskade den både i våras och hela sommaren. Passar ju perfekt in i att han själv upptäckt att det är något på honom där nere som han aldrig ser annat än när vi badar och mamma har inte likadan, typ.

Den här boken plockar upp intresset som började redan vid den där sången och tar upp just det där, att vi är olika. Snacka om att den passar perfekt i ålder 2,5-3 år. Säkert både något yngre och äldre också i och för sig. Det står att den egentligen vänder sig till barn från 3 år. Som kan börja resonera lite och diskutera själva. Ja, eller kanske alla små barn som just upptäckt att det är något där nere som ser annorlunda ut. Än så länge har vi väldigt roligt åt insidan på omslaget. Där finns bilder på alla möjliga snoppar och snippor och man kan roa sig med att hitta den som pruttar, den som är ledsen och den som står på ett ben. 

Boken tar verkligen på ett avslappnat och för den vuxne inte så lite humoristiskt sätt upp att vi ser olika ut allihop, inte bara de som har snopp och snippa. Snoppus, Snippert och Snippsi ser ju också olika ut. Krokiga, mörka, ljusa, runda osv. Och sedan då, är det någon mer skillnad på killar och tjejer? Nä, inte direkt. Både snopp och snippa är starka och vågar hålla i en daggmask (!) men det är ju skönt att vi ser olika ut. Underbart! Både mor och son gillar det här. Att det inte blir krystat utan man får lov att vara intresserad och undra. Rekommenderas verkligen till nyfikna små barn och även deras föräldrar. Jag ser dessutom på adlibris att det här kanske ska bli en serie! Vet inte riktit vad Snipp och snopp mer ska hitta på, men ska bli himla kul att se det också.

Inga kommentarer: