torsdag 1 oktober 2015

Om Bokmässan - en enkät

Enligt O kör en enkät om bokmässan och jag känner att det nog är lite vad jag kommer att mäkta med också då det är ruskigt mycket på jobb plötsligt också.
 
Årets tema: Facklitteratur, faktiskt. Var och lyssnade på en hel del monterprogram vad gäller både barnlitt och vuxenlitt.

Årets bästa: Måste nog säga träffen med Sally Green och Elisabeth Östnäs på fredagen då vi även fick chans att mingla lite med andra barn- och ungdomslitteraturintresserade. Trots kort stund så fick jag ändå med mig en del tankar från flera barnbibliotekarier och skolbibliotekarier.

Årets tårar och Årets roligaste: Alltså, skrattade gjorde jag nog mest på bloggmiddagen på fredagkvällen. Grät nog en skvätt då också av skratt och för att jag kom att prata om flyktingfrågan som gör mig oerhört upprörd och samtidigt rörd.

Årets stjärna: Alltså, jag MISSADE Mhairi McFarlane! Men jag såg å andra sidan Stina Wirsén stå och krama en stor Nallegrisen-nalle. Årets moment, tror jag.

Årets möte: Fick träffa Instakexet IRL. Och superskolbibiliotekarien Sofia Malmberg.

Årets fynd: Ett pussel till pocketen för 10 spänn. Plus att jag köpte hem en av babblarna till honom som muta för att jag var borta.

Årets skarpaste: Pia Dellson, psykiater som både arbetat med människor som gått in i väggen och själv varit utbränd. Hennes bok Väggen är slutsåld både här och där. Nu ska jag erkänna att jag är avlägset bekant med Pia, men blev oerhört imponerad av henne på mässan.

Årets mysigaste: Nu måste jag ta upp Vem-djuren igen då Nallegrisen fanns som SACCOSÄCK! Dock ej till salu.

Årets sötaste: Att alla djuren i Vem-böckerna blivit gosedjur! Utom Lilla Nallen?? Hoppas att även den kommer.

Årets hoppsan: Alltså, Kattis Ahlström. Att missa vilken stad man sitter i.. Hon frågade ju Mhairi McFarlane om det var hennes första besök i Stockholm och vad hon tyckte om staden...

Årets äntligen: Neil Gaimans grafiska romanserie Sandman har släppts på svenska! Hade ingen aning! Kommer passa mina elever perfekt som tjatar om svårare fantasyserier.

3 kommentarer:

elisabeth sa...

visst var det en rolig träff! känner att jag måste få tag på den där boken om de två barnen som är ensamma hemma, och där blodet skvätter! :)

Bokomaten sa...

Ja, det skulle vara en äldre bok ju, men vad var det nu den hette? Två barnnamn...?

Bokomaten.. sa...

Kim och Lina ensamma hemma! Hittade den!=)