tisdag 22 september 2015

The mäss we´re in

Det går som ett sus genom bokbloggosvären när den här veckan inleds varje år. Bokmässan. Snart är den här. Det funderas på seminariekrockar, rullväskor, bekväma skor/finskor, montervin och visitkort. Och framför allt BÖCKER naturligtvis. Vem kommer att vara där? Hur snabbt hinner man gå från F5 till K2? Hur räknar man med folkstockningen vid digitala torget? Vem kommer först till English Bookshops monter? Vem blir först att spotta Ranelid, Björn Hellberg och Guillou?

I år har jag fattat beslutet att pendla från sommarstugan så kommer inte hänga med ut på några sena kvällar på Park. Satsar på lite mingel och träffar istället och eftersom jag inte har seminariekort så blir det mest monterprogram, vilket brukar vara svårt att planera med då man aldrig vet hur lång tid det tar att ta sig från ett ställe till ett annat på mässgolvet. Ekonomin både privat och på jobbet tillåter tyvärr inte mycket mer.

Målet för denna mässa är dock att träffa trevliga människor, hitta snyggaste bokkassen och eventuellt kändisspotta Mhairi McFarlane eller Paula Hawkins, i alla fall för Bokomaten. Kika gärna in hos Kulturkollo om ni inte redan gjort det då de är officiell mässblogg i år och peppar så galet mycket nu att det nästan känns som att man redan är där bara man tittar in hos dem och läser! Hur är det  för er där ute? Mässpeppar ni? Hoppar ni över hela evenemanget och lägger pengarna på en rejäl bokbeställning istället? Oavsett hur man gör så är det omöjligt att inte förhålla sig till mässan på något sett den här veckan om man bokbloggar eller på något sätt pysslar med böcker.

Avslutningsvis, ungefär den här stämningen kommer troligtvis ett antal oss att befinna oss i så där lördag/söndag kväll. När man tittar i kors men desperat ändå försöker ladda om. Håll till godo.

4 kommentarer:

Helena (Dark Places) sa...

Låten! Titeln! <3

Helt pirrig i magen nu. Blir jättekul att ses!

H sa...

PS: Gissar att jag blir en av de första kunderna i English Bookshops monter. Lågoddsare, jag vet.

Bokomaten sa...

Haha, ja, det lär bli tjurrusning till UEB om jag känner Boblmaf rätt.=) Liten men välbesökt monter. Ska verkligen bli roligt att träffa folk man liksom bara umgås med digitalt annars.

Mrs E sa...

Jag kör också bara monterprogram och mingel - hoppas vi ses i vimlet!