fredag 4 september 2015

Så var det fredag igen

Jeeze louise vad snabbt det går ibland, redan helg, samtidigt som den inte kommer en dag för tidigt. Herre jösses vad det ska bli skönt att sova, men hur man ska hinna med allt, det förstår jag inte. Jag har fortfarande inte lyckats boka boende till Bokmässan pga strul med airbnb och dyyyyra hotellrum.
Har dock förmodligen beslutat att pendla från sommarstugan 2 timmar bort. Blir en bit att åka, men billigare och skönt att sova i tystnad och lugn och ro.

Annars har veckan handlat om jobb, jobb och sedan lite mer jobb. Terminen har verkligen rivstartat, med den alla boklån, teman och allt planeringsarbete. Lägg lite planering inför bokmässan ovan på det så är det fullt upp dygnet runt. Hur man ska hinna leka med sitt barn och få allt att rulla där hemma också, det är bortom mitt förstånd.

Dessutom är det säkert fler än jag som berörts av alla hemska bilder på flyktingar i veckan. Det är svårt att koncentrera sig på trivial läsning när man har bilder på döda barn och förtvivlade människor på näthinnan. Visst hjälper vi alla till? Visst ser vi till att göra vad vi kan för att hjälpa människor som haft oturen att födas på en annan plats än vi?

I helgen ska jag rensa ut lite kläder och skänka vidare. Pengar har jag redan satt in till olika organisationer. Man måste ju kunna göra något, eller hur? Fast man egentligen helst skulle vilja gömma sig under täcket och titta fram när världen verkar gå ihop igen.


Till tröst läser jag en icke föraktlig mängd barnböcker för pocketen där hemma just nu. Han är i himmelriket då vi fått en laddning med nya böcker från Idus förlag, Ordalaget och en del äldre titlar från jobbet som jag plockat hem. Inget botar omvärldsförtvivlan som lite barngos, té och böcker. Vad hittar ni på?

2 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Mrs E sa...

Tar mig en slappehelg, jag ska läsa, försöka sy min klänning och ta hand om hemmet.