fredag 18 september 2015

Frantic friday

Bokomaten i september
Herrejösses, det är likadant varje år. Varje år peppar jag inför Bokmässan och längtar och september kommer och böckerna SKÖLJER över en och man är liksom redan lite trött på mässan när en väl kommer. Eller trött generellt kanske. Folk pratar om att man behöver ett läslov efter mässan men kom igen, jag skulle behöva ett läslov redan nu. Förlagen släpper böcker och jag får mail och erbjudanden varje dag hela den här månaden. Dessutom kan jag inte låta bli att shoppa på mig nytt redan innan mässan, ni skulle SE min kartonginsamling. Ser helt sjuk ut trots att jag tömmer den varje vecka. Det ä omöjligt att hinna med. Ett litet tips till en del mindre förlag är att kontakta bloggare och släppa böcker en annan månad än september faktiskt, för det är en hel del nytt som jag fått i mailboxen som verkar spännande och intressant men jag har helt enkelt inte hunnit med att svara.

Än mindre fundera på packning och planera något annat inför mässan. I år har jag inte seminariekort men har en del andra programpunkter jag har kollat in. Dock inte gjort något schema. Tova Larsson på Bokugglan ska intervjua en del ungdomsförfattare på Kultur i Västs monterscen, jag kommer naturligtvis att leta reda på Både English Bookshops monter och svänga för bi Sci-fi-bokhandeln, djurens rätt och kockteatern på ovanvåningen. Sedan har jag ju lite annat inplanerat också. Några bloggträffa, mingel och bloggmiddag på fredagen som vi kommer att bli närmare 30 pers på! Jeez! Så himla kul!


Jag önskar att jag hade tid att vila upp mig lite i helgen så att jag inte var totalt slutkörd redan på torsdag, men helgen bjuder faktiskt på en massa trevligheter. Förutom brunch och husvisning så ska vi ha möhippa för en av mina absolut bästa kompisar så kommer verkligen ha fullt upp. Inget läsande i alla fall den här helgen, men kanske att man drabbas av boksmälla efter mässan och blir däckad i den berömda post-mässan-förkylningen… Så kanske man hinner med en av alla hundra böcker som september slänger upp på ens vill-läsa-lista.

Inga kommentarer: