måndag 17 augusti 2015

Till glädje för alla Agatha Christie-fans


Agatha Christie Partners in Crime

Hör upp alla Christie-älskare! Vi som sett alla filmatiseringar av Poirot flera gånger om och sörjde lite över att det inte skulle bli fler avsnitt, vi har fått världens present! Förutom de mega-stora kändisarna Poirot och Miss Marple så har ju Christie även skrivit ett gäng spännande böcker om Tommy och Tuppence. Det medelålders äkta paret som löser brott och jagar spioner. Och jajamensan, nu har även de böckerna börjat bli TV-serie. De har filmatiserats en gång tidigare för 30 år sedan och den serien har jag i ärlighetens namn inte sett. Båda serierna har dock samma titel, "Partners in crime", lite lagom intetsägande. Man har också bakat ihop lite intriger från serien och slängt in de båda karaktärerna i ett miss Marple-avsnitt en gång (då de spelades av Anthony Andrews och Greta Scacchi) men jag måste säga att jag tycker att det är på tiden att de också får lite mer egen uppmärksamhet.

Det är BBC som står bakom serien och än så länge har man filmat sex avsnitt av två böcker. De första tre avsnitten är betitlade ”The secret adversary” och är så sjukt spännande att jag rekommenderar att man ser alla i följd. Vi snackar ”hjärtat i halsgropen”-spännande!! Nästa bok till rakning är ”N & M” som jag tänker vänta med att se tills alla tre avsnitten har kommit ut, jag vägrar vänta en vecka mellan varje avsnitt! Även om jag har läst boken och vet hur det går, så att säga.

Castingen då? Tuppence spelas mästerligt av Jessica Raine som många nog känner igen från ”Barnmorskan i East End” (Call the midwife) och ”Wolf hall”. Jag måste erkänna att jag nog tänkt mig Tuppence äldre, men folk fick ju barn när de var yngre förr i och för sig.

Tommy spelas lagom klumpigt och tillbakadraget av David Walliams som är en megahit här på jobbet kan jag meddela då han även skriver barnböcker som går som smör till mina kids.


Jag kan inte nog poängtera hur roligt det är att man satsar på det här paret nu och jag ser fram emot många hjärtkramade avsnitt i framtiden! Heja BBC!

1 kommentar:

Johannas deckarhörna sa...

Ja, BBC Kan man lita på när det gäller TV-serier :)