fredag 14 augusti 2015

Festlig fredag


Ja, höstens första festliga fredag även om jag inser att det fortfarande (eller kanske först nu?) är sommar ändå. Jag sitter på jobb och har haft full rulle hela veckan. De flesta verkar krama rätt mycket ur sommaren den här veckan då både Crimetime Gotland och Way out west där mina älskade Florence & the machine spelar ikväll. Bokomaten är inte på något av det utan sitter istället och fyller lådor med litteratur till 8-åringar och övar HLR inför terminsstarten. Peppar med lite parfym för att få sommarfeeling inne också och baljor av kaffe.


Ikväll och i helgen ska dock även Bokomaten försöka krama så mycket som möjligt ur den här sommaren. Jag har snabbt fått släppa sommarläsningen till förmån för allt som behöver läsas inför terminsstarten. Ibland önskar jag att allt sådant var färdigplanerat redan innan sommaren började så man hade en chans att sätta sig in i alla teman innan terminen börjar. Lite läsning kanske det kommer att hinnas med i helgen också men framför allt får man väl försöka få till ett dopp till. Vad hittar ni på? Är ni i Visby hela högen? Jag förutsätter att alla ni som inte kommenterar här är för upptagna med att gå på roliga seminarier och konserter. 

2 kommentarer:

Jenny B sa...

Jag har INGA planer för helgen, vilket känns så konstigt att jag blir förvirrad. Men jag skall baka bröd och förstås försöka läsa så mycket som möjligt, helst på en parkbänk i lagom sol. Jag har börjat på The Fishermen (från årets Bookerprisnomineringar) men inte riktigt fallit för den än, men jag har en massa annat jag vill läsa också, så det är bara att plöja vidare genom högen!

Ha en trevlig helg!

Mrs E sa...

Jag är hemma alldeles solo hela helgen. Maken jobbar bröllop och dottern har jag lånat ut till mina föräldrar - för min del blev det därför en aw i fredags som jag sedan har kurerat mig från hela lördagen. Mycket filmtittande, lite bokläsning och en promenad. Idag ska jag hämta hem dottern och mysa.