måndag 31 augusti 2015

Badortsmysteriet av Agatha Christie

BadortsmysterietAtt läsa Badortsmysteriet och Döden på Nilen direkt efter varandra gör inte underverk för hur man uppfattar den här historien. För jodå, det är helt ok underhållning en sommardag i hängmattan men Döden på Nilen är ju verkligen BRA! Dessutom kom jag på att jag faktiskt kan den här historien utan och innan så spänningsmomentet försvann liksom lite.

Jag menar, det är fortfarande Poirot, det är Cornwall och VERKLIGEN semesterläsning och egentligen tror jag att intrigen är rätt spännande och finurligt uttänkt men det är liksom ytligare än Nilen. Dels är det en tunnare historia men jag har också svårare att köp karaktärerna här. Jag kan inte låta bli att tänka att jag skulle ha förstått precis hur det hängde ihop även om jag inte hade läst den tidigare. Det känns så uppenbart.

Men sedan läser jag ju gärna deckare med andra kvaliteter och det är verkligen stämning så det ryker om det här. Poirot och Hastings är på semester i Cornwall och träffar den unga Nick Buckley som berättar att hon råkat ut för en rad olyckshändelser på sistone och Poirot blir naturligtvis misstänksam. Kort därefter mördas nicks kusin Maggie iförd nicks sjal och allt tyder på att hon skulle ha varit det verkliga målet. Kommer Poirot hitta den skyldige? Kommer han förhindra att även Nick blir mördad? Naturligtvis. Det är ändå Poirot vi pratar om.


Nej, det håller inte samma klass som några Agatha Christies bästa men det är fullt tillräckligt som lite avslappnad guilty pleasue-läsning i soffan. Dessutom skulle jag kunna köpa den här enbart för omslagets skull!

1 kommentar:

Lena sa...

Är så sugen på att läsa Agatha Christie. Köpte ju några på årets bokrea som står och väntar :)