tisdag 25 augusti 2015

As chimney sweepers come to dust av Alan Bradley (7:e boken om Flavie de Luce)

As Chimney Sweepers Come to Dust (Flavia de Luce, #7)Åh, Flavia! Åh, mr Bradley! Vilken bok du har skrivit! Jag är så glad att den här serien verkligen fortsätter att hålla sådan klass trots att vi är inne på bok nummer 7 i serien om den numera 12-åriga kemisten Flavia de Luce i 50-talets England.

I denna del har Flavia nu upptagits i det hemliga sällskapet the Nide. Och sällskap eller sällskap, en korsning mellan MI5 och Frimurarna skulle man väl nästan kunna kalla det. Allt är topphemligt och för Englands bästa. I förra boken begravde Flavia slutligen sin mor efter att hon varit försvunnen sedan Flavia var liten flicka.


Nu är det dags för Flavia att påbörja en ordentlig utbildning och hon skickas över Atlanten till Miss Bodycotes flickskola i Toronto. På ytan som vilket internat som helst, men snart förstår Flavia att det finns personer på skolan med anknytning till the Nide. Vad hon dessutom förstår är att allt inte står rätt till för redan första kvällen trillar hon över ett lik. En av de övriga flickorna på skolan smiter in till Flavia på kvällen och för att gömma sig undan en lärarinspektion så flyr hon upp i skorstenen. Där hon snart kommer rasande ner tillsammans med en mumifierad kropp som fått huvudet avhugget och där har ni början på den här fantastiska historien. Internatskola, hemligheter och hemliga sällskap och mord. Som att den här serien inte vore bra nog liksom! Jag kan inte bärga mig innan nästa del i serien kommer men än så länge har vi inget datum på när Bradley an tänkas vara färdig med del 8 så vi får nog tyvärr ge oss till tåls.  

Inga kommentarer: