tisdag 16 juni 2015

Ny humorserie för Jeff Kinney-fansen

Tvillingarna Tapper. Nu är det krig!Tvillingarna Tapper: nu är det krig! av Geoff Rodkey

Barn skriker ju efter böcker med humor i och då passar den här boken (serien?) perfekt! Massa humor, enkel handling och två tvillingar som ligger i krig med varandra. De som gillar Jeff Kinney och Tom Gates-böckerna kommer att bli glada. Dessutom är det även här en massa illustrationer och annorlunda upplägg i texten. Vissa kapitel är publicerade sms, vissa är chat-referat t ex.

Tvillingarna Claudia och Reese börjar bråka (osäkert vem som började) och snart är kriget igång. Reese hämnas på Claudia som hämnas på Reese genom att lägga en död fisk i hans väska osv. Det blir värre och värre och barnen börjar få lite dåligt samvete efter varje utförd hämndaktion men vill ändå inte sluta då et ju uppenbart inte är deras fel utan den andres och hen kan förtjäna att lida.

Snart blir det ett virtuellt krig på skolan (eller i ett on line-spel, snarare) där både Reese och Claudias vänner dras in och snart är både rektor och föräldrar också inblandade. Boken är upplagd som en dokumentärroman. Claudia vill att den onda sanningen om henens bror ska komma fram så att hon ska gå skuldfri och kunna bli vald till president en dag. Därför blandas intervjuer med sms-konversationer och tvillingarna turas om att berätta sin sida av historien.


Det här kommer att sälja som smör för då det är enkelt att hänga med och påminner inte så lite om Dagbok för alla mina fans. Till skillnad från e böckerna orkar jag mig faktiskt igenom det här också, trots att humorböcker egentligen inte riktigt är min grej. Så helt ok, får man väl lov att säga.

Inga kommentarer: