fredag 12 juni 2015

Festlig fredag


Herregud, så var det då äntligen fredag igen! Förstår ni?? Ibland känns veckorna både superkorta och milslånga. Kan inte fatta att det bara är en vecka sedan förra helgen. Här har hunnits med skolavslutning, tonvis med arbete, uppgraderingar på jobbet, trevlig bokcirkel och naturligtvis (ja, nu kommer det) städning. Denna helg kommer att gå i samma tempo. Först jobba, jobba, jobba. I tisdags fick jag 25 (ja, TJUGOFEM) lådor med böcker tillbaka till bibblan på skolan och vårt system låg nere så allt jag kunde göra var att lägga allt på hög. Plus skriva upp alla utlån inför sommaren för hand. Trodde jag skulle dö på onsdagen. Nu börjar jag se ljuset i tunneln dock.

Idag ska vi bl a ha visning av vår lägenhet så jag börjar även se ljuset i städtunneln där hemma. Om folk kom hem till oss på besök nu så skulle de inte känna igen sig. Har fått plocka ut nästan lika många lådor med böcker hemma ut i garaget för att det inte ska helt överbelamrat ut… Eller nåja, nästan i alla fall.

En annan sak som är helt omöjlig att förstå är att vi är i Italien om en vecka. Jo, om inget oförutsett händer förstås. Känner ingen pepp alls och kn inte riktigt greppa det för att det är så himla mycket som ska hinnas med innan dess. Men ikväll är det i alla fall fredag och imorgon ska vi inte städa mer än att vi ska bära tillbaka en massa saker igen ifrån garaget in… Typ allt vi behöver använda som sladdar till alla apparater, kläder, några böcker och badgrejer. Och så ska vi sova. Så gott det går med en 2-åring förstås.

Personligen förstår jag inte riktigt hur folk resonerar kring det här med ”minsta gemensamma nämnare” när man ska ha visning. Skala av så mycket som möjligt så att ingen i alla fall stör sig när de kommer och tittar. Jag går ju igång på alla de där hemnet-husen där det är bokhyllor i varje rum och man kan se att det bor husdjur. Där känner jag att det nog kan vara trevligt att bo. Men enligt mäklare får det ju inte synas om man har barn, djur eller intressen om det inte handlar om renlighets-OCD.


Går ni på visningar? Vad hittar ni på? Planerar semester? Midsommar? Jag tänker förhoppningsvis även försöka läsa ut Kate Atkinsons Liv efter liv som är helt makalöst bra! Så skönt att försvinna in i den när man får en stund över, även om koncentrationen för tillfället är nere på katastrofnivå. Vad läser ni?

2 kommentarer:

Jenny B sa...

Härlig bild! Lycka till med allt stök, både på jobbet och hemma. Skönt att ni har en Italienresa att se fram emot!

Ikväll är det dags för sommarfest med jobbet! Imorgon hoppas jag att hinna gå på bio, och på söndag teater.

Ha det fint!

Hermia sa...

Åh hoppas du varvar ned ordentligt och verkligen kan njuta av Italien och Florens!! Önskar dig och din familj en underbar resa!

Här är väldigt planlöst inför helgen, men ikväll ska grillen invigas för säsongen i alla fall och så ska jag väl läsa vidare i O'Farrells Den hand som först höll min (en omöjlig titel att komma ihåg..). Och så är jag som Jenny lite sugen på att gå på bio, känns inte Spy som en bra sommarfilm?