onsdag 20 maj 2015

Kan det bli blodigare än så här?

The Walking Dead volym 8. StormenWalking Dead volume 8+9 av Robert Kirkman

George RR Martin har fått mycket red för att inte vara så fast vid någon av sina karaktärer att han inte kan göra sig av med dem mitt I en bok. Jag undrar då vad man skulle säga om Robert Kirkman efter att ha läst volym 8 i Walking Dead-serien. Jag var förberedd på att våldet skulle trappas upp. På flera ställen har jag hört att det är från och med volym 8 som det börjar bli riktigt otäckt och att just den delen är lite av en game changer. Jag var dock inte i närheten av beredd på det här. Denna... Slakt. Det är som att Kirkman tyckte att de hade det lite för bra och blivit lite för bekväma och då är det ju enkelt att bara ha ihjäl folk så börjar man om på ny kula. För herre …dj… vad det är slaktas folk här. Och på slutet sitter jag faktiskt helt chockad och känner att jag nog inte kunnat värja mig mot ben här berättelsen trots allt för tårarna rinner. Jag har också märkt att jag börjat vänja mig vid att även ”läsa” bilderna och inte bara texten nu så det här med Grafiska romaner är nog något man kan vänja sig vid ganska snabbt.

The Walking Dead volym 9. Det som inte dödarJag vet egentligen inte hur mycket jag kan berätta av den här handlingen utan att spoila helt för eventuella läsare, men generalen, som vi träffat på i tidigare volymer, har spårat upp Rick och hans vänners läger i det gamla fängelset. Efter vad Michonne utsatte honom för så är han ute efter hämnd så grym och blodig att han är beredd att offra större delen av sina egna mannar och människor för att få som han vill. Det blir ett blodbad av sällan skådat slag och när stormen bedarrar är det inte många överlevare kvar. Rick bestämmer sig för att fly och ge sig av ut på vägarna igen. Tillsammans med sin son påbörjar de vandringen i hopp om att hitta ett nytt säkert ställe att ta sin tillflykt till. Kanske kommer de också att hitta andra överlevare som lyckats fly undan mass-slakten. Rick börjar inse att hans demoner är på väg att komma ifatt honom. Spöken, galenskap man kan kalla det vad man vill men han utforskar sitt inne och hittar sätt att hantera sin sorg och överleva.


Det ÄR intressanta historier i båda dessa album, men jag börjar förstå en del upprörda föräldrar som inte vill att deras barn ska läsa det här. Det är ruskigt så det förslår faktiskt. Men som vuxen är det bara så HIMLA spännande faktiskt. Nu är jag fast så nu kommer jag att fortsätta plöja och leta reda på nästa del i serien. Tycker nog nästan att det blev FÖR våldsamt även för mig i nummer 8 dock. 

Inga kommentarer: