fredag 29 maj 2015

Förkyld fredag

Oh, to sleep, perchance to dream
Ja, då sitter man här igen och snorar och hostar och försöker hinna med allt som ska göras på jobb innan helgen, med en röst som låter som något ur ”Mars Attacks”.

Den här veckan har om möjligt varit ännu mer slitsam än förra och längtan efter sommar är nu enorm. Vi har budat på tre hus inom loppet av två veckor, bokpratat i kubik, haft biblioteksvisningar, pratar sommarbok, haft dagisfest och utvecklingssamtal försökt planera sommaren och där någonstans försökt koppla av och läsa Jan Mårtenssons medicis ring eftersom den har kopplingar till Florens och Botticelli. Men ärligt talat, är nu 2/3-delar in i boken och tycker fortfarande att den är rätt seg och pladdrig. Tänker nog läsa ut den nu ändå dock.

Helgen fortsätter på samma tema, dvs fullt ös. Som vanligt ska vi städa, städa, städa inför fotografering av lägenheten och hinna med lite mors-dags-firande (dvs träffar respektive mammor) och göra ärenden och kanske hinna med ett loppisbesök där någonstans på söndagen också.  Och kanske vila lite då hela familjens halsar ser ut som två brinnande golfbollar i ett stuprör.
Ikväll blir det förhoppningsvis lite lugn och ro dock. Hämtmat och nya Florence & the Machine-skivan. Och troligtvis ganska mycket lek. Konstigt nog verkar det nämligen inte som det här med att vara sjuk är något som gör att två-åringar vill ta det lugnt.

Vad hittar ni på? Planerar ni också semestern? Går på visningar? Renoverar? Går på konstutställningar? Do tell! Och vad läser ni? Jag lämnar er med årets sommarlåt, i alla fall i min Spotify-lista!

2 kommentarer:

Ylva sa...

Men, oj, vad ni borde vila med era golfbollhalsar!

Jag får besök av en kompis som flyttat. Hon var kultursekreterare här och jag saknar henne och all kulturinfo jag fick. Vi åker med ett par andra vänner till Louisiana imorgon. Jag har aldrig varit där, det är ju skandal! Ska eventuellt bygga en hönsgård. Läser Låt inte den här stan plåga livet ur dig Mona av Anneli Jordahl.

Mrs E sa...

Ja du, vad gör vi? Igår var jag och B ute på "stan" (tycker det känns fel att kalla Kungsbacka stan efter att ha sagt det om Gbg i alla år) och gjort lite ärenden. Tränat, varit på kalas,myst i soffan, haft en härlig dag med B då Grefven jobbat, läst böcker; Kvinnan på övervåningen och Och sen Paulette.

Imorgon är tanken att rätta elevarbeten och sätta betyg. Trevlig Mors dag liksom...