fredag 15 maj 2015

Festlig fredag

Glada bokbytare 

Alla dagar borde vara klämdagar. Det är dödstyst på jobbet och det var knappt en människa på bussen i morse! Jag kunde bre ut mig hur mycket jag ville på sätet och läsa i ”Anna och den franska kyssen” och nu kan jag till och med lyssna på musik på jobbet! Kommer få så mycket gjort! Redan hunnit städa en hel del på biblioteket här och klockan är inte ens 9! Igår var jag och pocketen hela dagen på lekplatsen med några vänner (i bara tröjan dessutom!!) och resten av helgen har vi bara planerat att städa, städa, städa och gå på husvisning. Kanske blir det lite bokbyte också då det ju är ”Stora bokbytardagen” imorgon runt om i landet. Vi firade redan i onsdags på jobbet eftersom här är stängt på helgen, men det vore roligt att byta bort lite mer då det mesta jag hade dragit med mig till jobbet i onsdags låg kvar när dagen var slut. Kanske hittar en hylla någonstans att dumpa allt på.=)

Om det blir tid till det så tänkte jag försöka klämma in en konstutställning också, men jag vågar nog inte riktigt lita på det i ärlighetens namn.

Ska ni byta böcker? Och vad läser ni? Anna och den franska kyssen är precis lagom lättsam och underhållande för mig just nu. Är uppe i ett himla lästempo men håller på att bli andfådd. Kommer inte orka mycket länge till. Huvudet håller på att explodera av alla böcker jag vill läsa! Skulle fota läshögen här någon dag för den är skrämmande. Och då talar vi inte om hyllvärmarna ens… Jösses..

Förra veckan fastnade mitt fredagsinlägg någonstans i limbo och vägrade publicera sig själv. Då var jag på tågtur till småland, vilket säkert är anledningen till att det vägrade ploppa upp på bloggen från telefonen, men tar igen det den här fredagen. Har ni några roliga planer för långhelgen annars? Kanske en weekend-trip till och med? Do tell!

4 kommentarer:

Mrs E sa...

Jag och dottern ska på Pippi-kalas hos Bokskåpets vänner (en barnboksaffär i Gbg). De firar Pippis 70-årsdag och jag tycker det ska bli kul att dra på stadsäventyr med "stora tjejen" som hon numera kallar sig. Annars är det lite jobb kvar - rättningshögarna verkar trivas lite väl hos mig...

Jenny B sa...

Fantastisk bild! Hoppas du hade en fin helg och hann med konstutställningen och en hel del läsning!

Jag var i pojkvännens stuga och hann läsa MYCKET. Det var bra!

Bokomaten.. sa...

Klart jag vet vad Bokskåpet är, mrs E! Även om man inte bor i Götet så är ju Bokskåpet vida berömt!

Jenny: Tänk att ha en helg till att bara promenera och läsa. UNDERBART! Här blev mest lekt, städat, hustittat och städat igen.=) Så ingen konstutställning, men hoppas på nästa helg. Pingst är väl som gjort för konstrundor, eller hur!?

Ylva sa...

Frustrerande att ditt fredagsinlägg fastnade någonstans i Småland ;-( Finns den smileyn ens, retsam och sur?