måndag 20 april 2015

Walking dead 1+2

The Walking Dead volym 1. Tills döden skiljer oss åtMitt projekt att läsa Walking Dead har fått en mager men dock början. Två album in så är jag inte helt fast måste jag säga men tycker det är lite lagom spännande. Inte särskilt läskigt alls dock. Utom ett fåtal gånger men då är det inte Zombierna utan skräcken, isoleringen och vad desperation gör med folk som är det otäcka. Jag har förstått att det blir rätt mycket värre längre fram i serien, men än så länge så tycker jag att historien är ok men att mina gamla ”Kalla kårar” från när jag var liten var rätt mycket läskigare.

The Walking Dead volym 2. På drift
Historien är intressant, att en stor del av befolkningen har utplånats och att kontaktmetoder och information har försvunnit. TV sänder inte längre och förresten har elektriciteten ändå slutat fungera. Barn växer upp utan samma moraliska koder som vuxna och lär sig skjuta innan de kan läsa. Jag misstänker att det kommer att ta några album för än så länge tycker jag inte att jag direkt känner någon av karaktärerna, de är ganska ytliga. Det är ett par tillfällen jag börjar känna med Lori, huvudpersonen Ricks fru, som blir gravid mitt i allt elände, men det går snart förbi. Jag läser dock vidare för historien är som sagt ok och jag vill ju veta hur det hela fortsätter. Kommer det att bli värre? När inträffar allt det där som moralpaniken handlar om?

1 kommentar:

Cilia sa...

Jag har också varit sugen på att läsa "The walking dead" ett tag nu, känns som att det är en serie som många älskar så jag får nog ta tag i det snart :)

Jag har förresten nominerat dig till "Liebster Award" om du har lust!
http://ciliaskultur.blogspot.se/2015/04/liebster-award.html