tisdag 14 april 2015

Litteraturfest i en hel vecka

På torsdag drar årets upplaga av Litteralund igång igen! Ni vet barn- och ungdomslitteraturfestivalen som äger rum i Lund varje år? Som jag skrivit tidigare så kommer de i år att äntligen ha lite mer internationellt fokus igen och har också återgått till att två dagar med konferenser och ett digert öppet program. Detta för att fira sitt 10-årsjubileum! Jag kommer inte att gå på konferenserna i år av ekonomiska skäl, men det öppna programmet tänkte jag försöka kolla in lite grand. Bl a kommer en gammal Bokomaten-favorit, nämligen tyska Cornelia Funke, till Lund! Roligt! Eventuellt kommer jag även att få en liten pratstund med henne på festivalen. är det månne någon här som har någon liten fundering de vill skicka vidare till henne eller någon fråga de vill ställa så hojta till! Jag lyssnar på allt och kommer vara nervös så det räcker om jag ska prata med henne så kan behöva lite extra idéer.

Förutom Funke så kommer även David Almond och Salla Simukka till festivalen. Simukka skrev ju den galet spännande ungdomsboken Röd som blod här förra året.

Är det månne någon annan som kommer att komma till Lund? Någon som varit på festivalen tidigare?

3 kommentarer:

Carolina sa...

Jag ska till LitteraLund, både torsdag och fredag. Ska bli riktigt roligt!!

Bokomaten.. sa...

Åh, vad roligt! Hade gärna setts om jag skulle på konferenserna i år. Hoppas du har planerat in en massa kul. Såg att Gareth P Jones kommer också!=)

Ylva sa...

Åh, jag har varit en gång på festivalen men mina Lundavänner har tyvärr flyttat så nu har jag ingen att bo hos där längre. Jag fick höra Randa Abdel-Fattah, som skriver jättebra ungdomsböcker, och Jonas Hassen Khemiri, vars böcker jag inte gillar men jag tycker att han är hemskt charmig.