torsdag 9 april 2015

Blodig April och Walking Dead-diskussion

Det pågår en debatt på skolorna runt omkring mig just nu. Föremål för diskussion (den här gången) är föga förvånande seriealbumen "Walking dead" som jag vet har väckt debatt på många ställen runt om i landet. Nu är det ju alltid roligt när man diskuterar läsning, och jag har mina åsikter ganska klara och tydliga liksom vår policy på skolbiblioteket där jag jobbar. Däremot börjar jag känna att det nog är ganska få, inklusive jag själv, som faktiskt har LÄST de där albumen. Kanske är det dags att faktiskt bilda sig en egen uppfattning och plöja igenom de där albumen tänker jag, så att man liksom har lite på fötterna i diskussionerna. 

Så, nu börjar Blodiga April här på bloggen. Om jag klarar av att ta mig igenom dem... Kanske inte ska ropa hej riktigt än. Tyvärr var såväl första som andra albumet försvunna från biblioteket här, men del 3 hade vi inne, så det får helt enkelt bli nästa projekt. 

Är det någon annan som har läst dem? Älskar? Hatar? Ingen relation? Är ju himla nyfiken på att få höra vad ni säger.

1 kommentar:

Elina sa...

Jag gillar tv-serien men inte själva seriealbumen så mycket. Detta då jag tycker att albumen är för stereotypa och sexistiska... Tv-serien går lite mer från detta!