torsdag 26 mars 2015

Vi måste prata om Cirkeln.


Ja, så kom jag då äntligen iväg och såg Cirklen förra veckan. Det är lite knivigare att få till dejter och gå och se film sedan pocketen kom men guud, vad Cirkeln verkligen var värld det! Jag kan inte förstå hur de har lyckats få tjejerna att se ut precis som jag föreställt mig dem? Och Max? Och föräldrarna? Den enda som jag tyckte var lite annorlunda än jag själv sett det framför mig var Adriana som jag tänkte mig lite kraftigare och lite mer färgglad. Röda kavajer och så där.  Den är snyggt producerad, har riktigt bra musik och snygga effekter och foto. Det vore väl för himla sorgligt om det inte blev en uppföljare!? Den var även värld den saftiga prislapp som biljetten har, jag tycker egentligen att det är för dyrt att gå på bio nu för tiden. Det vore rimligare att sänka priserna och se till att folk sprang på bio oftare.

Jag upptäckte att filmmusiken finns på Spotify så den har gått varm som bakgrundsmusik i helgen.
Man känner verkligen för de här tjejerna, men jag är ju inte nöjd! Jag hade egentligen gärna sett en TV-serie eftersom det är omöjligt att få in allt bra från böckerna, men i brist på det så vill jag ju i alla fall ha en filmatisering av Eld. Hur gör vi om det inte blir någon uppföljare? Kan man crowdfunda den? Starta ett Kickstarter-projekt som med Veronica Mars? Det kanske inte räcker till hela men som stöttning i alla fall?


I väntan på svar så tänker jag att jag väl får se om Cirkeln och kanske även läsa om böckerna. Och får alla andra att läsa dem också. För det är inte bara bra, det är även viktiga historier! Här finns massor med teman som är bra att de tas upp på ett så naturligt sätt. Homosexualitet, mobbing, klasskillnader och inte minst att man som tjej kan duga utan att vara perfekt och att stark inte nödvändigtvis behöver betyda framgångsrik och duktig.

Inga kommentarer: