onsdag 25 mars 2015

Just nu

Enligt O kör en Just nu-enkät igen och jag tänkte att jag skulle hänga på. Jag har inte så många halvläst böcker för tillfället men desto fler i att-läsa-högen som ständigt växer.

Just nu ser det ut så här:

Vid sängen: Ett ton bilderböcker. Framför allt läser vi just nu ”Godnatt alla djur” av Lena Arro, Lilla Spigg av Julia Donaldson och ”Jag älskar Manne” av Pija Lindenbaum innan pocketen (och oftast jag) ska sova.

Vid soffan: Buuuh! sa spöket Laban, senaste Elle och senaste Vegourmet just nu. Och Alex Marwood –Granne med döden.

På jobbet: Läser jag anteckningar jag gjort på böcker jag läst tidigare. Måste läsa på innan bokprat, annars blir det förfärligt osammanhängande.  

Utmaningsbok: Vet inte riktigt. Tänkt utmana mig själv att läsa lite mer klassiker och böcker jag verkligen vill läsa. Insett hur mycket lästa böcker jag har i hyllan som jag egentligen inte minns så mycket av.

Bokcirkelsbok: jag bokcirklar ju inte egentligen, men läste ut ”Där vi en gång gått” av Westö för att Breakfast Bookclub ska läsa den inför Helsingfors.

På läsplattan: Just det… Började ju på The Raising av Laura Kasischke men glömde bort den. Blir lätt så med de jag har i Kindle-appen tyvärr… Ska ta upp den igen någon dag för den verkade apbra.

Borde börja med: Oh, my, har så mycket jag borde och vill läsa så det är löjligt. Har något recex stående i hyllan som jag borde plocka upp och jag har en hel del som jag köpt när det var nytt men som börjar känns mindre aktuellt nu… Jennifer McMahons ”The Winter People” tex och senaste Flavia DeLuce som kom i höstas. Och flickor som skimrar av Lauren Beukes.

Längtar efter att få läsa: Se fliken "Skulle vilja köpa". Längtar också efter nya Elly Griffiths och faktiskt en del hyllvärmare där hemma som jag bara inte hunnit med. Ser coskå sjukt mycket fram emot Anna Lihammers nya, Än skyddar natten.

Senast köpta bok: The Gost Fields av Elly Griffith borde hamna i min brevlåda när som helst. Passade samtidigt på att köpa The Crooked House av Christobel Kent som släpps i en lite billigare version om en månad. Litterärt mörker ftw.

Skulle vilja köpa: Hyresgästerna av Sarah Waters, Kvinnan på tåget av Paula Hawkins och A Little Life av Hanya Yanagihara efter att ha följt vårens största twittertipsar-tråd som bl a startades av Fru E.

Inga kommentarer: