fredag 13 mars 2015

Fantastic Friday


God morgon. God morgon! Fatta att vi klarade en hel vecka till! FREDAG! Och vilken vecka det har varit. Framför allt tänker jag på Massolit Blog Awards i förrgår som dominerades av Kulturkollo men det har ju även varit en hel del andra events. Både roliga och tråkiga. Roligt för mig är att Johanna Lindbäck varit på besök hos mina elever på skolan och pratat om sina böcker och om skrivande. Mindre roligt är naturligtvis att den store författare Terry Pratchett har gått bort. Han skulle aldrig vinna några nobelpris men var så oerhört läst och omtyckt och hade verkligen mutat in sitt eget område. Han var nästan mer av en egen genre än bara en författare.

I helgen har vi inte planerat mer än att sova och…. Gå på husvisning. Kanske att det blir ett konstutställningsbesök också då det är en hel del roligt på gång i Malmö. Bla Nils Dardel på Moderna.


Dessutom hoppas jag på att få lite tid för Marie Lus nya ungdomsroman. Mer fantasy än dystopi den här gången. Känslan jag får är Marvel comics möter Legend-serien. Har bara precis börjat men får rätt bra vibbar. Vad läser ni andra? Och vad ska ni hitta på i helgen? AW? Utflykter i skog och mark? Do tell!

4 kommentarer:

Ylva sa...

Jag läser Sommarens rikedom av Barbara Kingsolver (som jag läste redan v.7 men pausat i för att det kom en massa måsteläs emellan). Ikväll bjuder vi hem grannarna på äppelpaj, imorgon bjuder jag hem mig till en vän på mello och förfest och sedan går vi på Kung i baren som är ett disco för oss över 25 (där jag förhoppningsvis slipper gymnasisterna).

Bokomaten sa...

mello ja, självklart! Jag som inte sett någon omgång glömde helt bort att det är final i helgen. Lite förfest hade jag inte haft något emot däremot.:) Hoppas att ni får roligt.

Anna Höglund sa...

Jag läser faktiskt också den boken. Hoppas och tror att det kan bli bra. Ha en trevlig helg.

Mrs E sa...

Ja du, vad händer i helgen. Tapetsering, shopping, middag med vänner, träning, ev ett barnkalas att gå på men dotterns feber vill inte försvinna, läsning, bloggning och kanske lite jobb.

Trevlig helg!