torsdag 19 februari 2015

Korpmåne av Therese Henriksson

KorpmåneJösses, vad inte var beredd på att det här skulle vara så lättsmält, bra och engagerande! Nog för att historien låter spännande, men en debutant brukar ändå behöva lite tid på sig för att hitta rätt tilltal. Det är möjligt att Henriksson har skrivit mycket tidigare och fått väldigt mycket hjälp av Opals lektör dock. Hur som helst så är jag imponerad för detta är riktigt spännande.

Vi lär känna två ungdomar i mörkaste Norrbotten. Saga har bott här i hela sitt liv och Seth är nyinflyttad. Och definitivt avvikande. Han klär sig i på tok för kalla kläder och har en rockig punk/grunge-stil. Dessutom tycker han om att spela musik och hittar snart ett band att spela med. Både Saga och Seth döljer dock vars en hemlighet. Saga är viskare och kan kommunicera med djur och Seth förvandlas till Korp varje månad vid fullmåne. Dessutom finns det någon som ständigt är ute efter Seth och det är därför han och hans mamma ständigt flyttar från stad till stad. Kanske är Ytterstbyn den plats där de äntligen ska kunna gömma sig för gott? Ända sedan Seth var liten har han nämligen fått donera blod till en mäktig, flera hundra år gammal häxa för att hon ska fortsätta leva och behålla sin ungdom. När Seth blev gammal nog flydde de dock har varit på flykt ända sedan dess. Seth vågar naturligtvis inte berätta sin hemlighet för någon och det rotlösa livet börjar ta ut sin rätt på hans psyke.


Det utvecklas förstås en kärlekshistoria mellan Seth och Saga men det är inte någon traditionell Twilight-historia det här. Visst finns här romantik, men lika mycket spänning då man hela tiden vill veta vem kvinnan som jagar Seth är och hur det ska gå. Och hur har familjen blivit som de är? Var kommer de ifrån? Det är som sagt väldigt lättläst och man bläddrar snabbt och med stort intresse igenom den här historien som jag hoppas kommer att hitta många läsare av båda könen även om det romantiska inslaget förmodligen kommer att skrämma bort en del killar.

7 kommentarer:

Lena sa...

Låter intressant!

Bokomaten sa...

Det är den!

Eli sa...

Har den här hemma, ska definitivt flytta upp den i kön :)

Bokomaten.. sa...

Ja, Eli! Tror definitivt att det är en bok för dig!

Eli sa...

Du hade helt rätt, såklart :)

http://bokomaten.blogspot.se/2015/02/korpmane-av-therese-henriksson.html

Eli sa...

Oj, insåg just att jag kopierade in adressen till ditt inlägg i förra kommentaren. Skulle ju varit till min recension. och sen kom jag på att jag skulle lägga upp den imorgon. Men kika in då om du vill ;)

Bokomaten.. sa...

Haha, jag förstod ändå.=) Kikar in direkt!