fredag 20 februari 2015

Funkisfredag


Jahapp, så var det dags för fredag igen. En likaledes händelserik som händelselös vecka är snart till ända, fast den bästa biten är ju kvar. Visst är det roligt att Therese Bohman har blivit nominerad till Nordiska rådets litteraturpris? Även om jag tycker att "Den andra kvinnan" inte var lika jämn och fantastisk som "Den drunknade". 

Hör hemma har det mest varit sjukstuga. Hosta, antibiotika och feber deluxe. Tur man kan dela på vabben och turas om att vara sjuka också...Lite litteratur och kultur har det dock blivit. Mest iform av att jag kunnat läsa lite på pendelbussen när jag jobbat. Johan Hakelius "Rule Britannia!" är inte riktigt lika fängslande som "Ladies" eller "Döda vita män" men nära nog alltså. Och nästa vecka börjar bokrean. Det blir nog en hel del men inte så mycket skönlitt för min del. Jag har sett massor med bra böcker på rean men de har jag ju redan läst eller tänkt att jag kan låna på biblan. Istället blir det nog lite barnböcker och en kokbok eller fackbok eller två. 

Helgen bjuder inte på någon som helst litteratur eller kultur om man inte räknar bakteriekultur då förstås för här ska ont fördrivas. Lite husvisningar på söndag om vi orkar (fast vi kommer nog inte flytta än på ett tag) och På spåret ikväll som alla andra. Vad hittar ni på för roligt? Kan man inte själv så får man leva genom andra roliga upptåg. 

2 kommentarer:

Linda sa...

Jag har bara tittat på tv och läst och läst:). Krya på er.

Mrs E sa...

Det är snörvligt här också men helgen bjuder på lite rumsrenovering (dottern ska äntligen få eget rum), lite läsning, lite jobb och säkert lite tv-tittande. Krya på er!