fredag 30 januari 2015

Final-Fredag


Jaha, så var det då äntligen fredag igen. Sista fredagen i januari, hör ni det?? Jag ser ljuset, Jonathan! Även om det ska dippa ungefär 20 grader ytterligare nästa vecka har jag förstått men rent kalendermässigt så börjar det närma sig vår i alla fall. Jag griper gärna efter halmstrån just nu. En annan trevlig sak är att det ska ätas tårta i kubik i helgen då pocketen fyller 2 år! Först blir det barnkalas och sedan blir det familjekalas. Med vimplar och balonger och allt som killen gillar från ”radioapan”. Naturligtvis får han böcker i födelsedagspresent men inte bara. Personalen på förskolan har sagt att det är tydligt att han har två intressen just nu; musik och att läsa. Han kommer jämnt släpande på böcker. Fatta stolta mammahjärtat.:-D

Ja, som vanligt blir det inte mycket tid över till läsning i helgen för all ledig tid kommer att gå åt till att baka tårta och städa men en bloggträff kanske jag ska hinna klämma in dessutom. På söndag har Bokbloggarmaffians södra vänkrets bestämt dejt och jag ska försöka hinna från släktkalas till bokfika utan att stressa för mycket.


I övrigt går läsningen i dystopins tecken för jag har just gått från Karen Baos ”Uppvaknandet till Sofia Nordins ”Som om jag vore fantastisk” och ska snart ge mig på nästa bok. Oklart vad än dock. Kanske en av deckarna jag inte hann läsa i julas eller Katherine-teorin av John Green? Vad läser ni? Och vad hittar ni på i helgen? Firar ni också att januari snart är över med tårta och serpentiner?

4 kommentarer:

Hermia sa...

Det blir lite ljusare för varje morgon nu! Härligt! Imorgon ska jag på konsert - Moneybrother tillsammans med Gävle symfoniorkester, mycket spännande! Och så ska jag väl äntligen läsa ut För in de döda..
Bokbloggsträff låter ju så trevligt, tror inte underlaget för bokbloggsträff i Gävle är jättestort (eller?!).

Trevlig helg! Och så förstås - grattishälsningar till pocketen!

Jenny B sa...

Vi har det också ljusare om morgnarna, och idag var det speciellt soligt. Så skönt!

Stort grattis till lillpocketen - TVÅ år redan?! Sicken liten smarting som redan är bokälskare. :)

Jag skall på fina restaurangbesök för att fira pojkvännens mor, men skall också baka bröd, måla naglarna, gå på teater och läsa så mycket jag bara hinner i den jätteroliga Lost For Words av Edward St Aubyn.

Ha en trevlig helg!

Ylva sa...

Katherineteorin vill jag också läsa! Jag håller på med Sin ensamma kropp av Elsie Johansson. Jodå, här ska också firas! Imorgon är vi bjudna till en 50-årsfest. Grattis Pocketen!

Mrs E sa...

Grattis till Pocketen och hoppas ni får en finfin helg med god tårta osv.

Jag och dottern ska roa oss med förkylning, kompisbesök och kanske lite pulkaåkning medan Grefven jobbar.