fredag 12 december 2014

Fartfylld fredag


Ja, idag blåser det under lusselinnena i Skåne vill jag lova. SMHI har utfärdat stormvarning och tågen är inställda till höger och vänster. Denna bloggare överväger om hon ska ge sig ut i ovädret ikväll ändå för att äta och dricka glögg med kollegorna eller stanna hemma med Pocket-kakan och lussa i soffan istället.

I skolans värld firar man hela tiden men aldrig när man ska för idag har jag redan varit på tre lussefiranden och firat tredje advent dessutom när vi ändå var igång. Pocketen har gått sitt första Lucia-tåg och grät floder till en början men blev gladare efter en stund tack och lov. Annars hade denna mamma gått under kan jag säga. Svårt nog att lämna honom skrikande och gråtande sedan.
I helgen ska det firas ännu mer. Tredje advent förvandlas till inflyttningsfika hos vänner för oss och julmarknad ska man väl också hinna med. Dessutom är ju faktiskt riktiga Lucia imorgon så då får man väl fira en gång till fast hemma då.=)

Läslistan är hysteriskt lång eftersom temaarbetena inför nästa termin så smått bröjar forma sig på jobbet och ALLA vill att man ska komma och prata om ”senaste nytt” eller ”skräckklassiker” eller ”medeltiden” och det finns ju inte en chans att man hinner läsa in sig till allt. Plus att jag ju har världens juligaste spökdeckare på gång. Hemma blir det bara Eddie och julen just nu dock. Pocketen skulle aldrig tillåta att jag läste något annat än bilderböcker för honom just nu. Känner att jag är på väg att fostra en boknörd av rang. De har till och med reagerat på förskolan över att han jämt vill bläddra i böcker.;) Fatta stoltheten liksom.


Vad hittar ni på i helgen då? Vinterkräksjuka? Lussefirande? Julbak?

PS. Klippdockan bjuder jag på som en extra liten lussepresent, mamelucker och allt. Tyvärr saknar den sångbok då. Bilden hittade jag här.

1 kommentar:

Mrs E sa...

Vi laddar upp för kalas eftersom vår lilla Lucia blir två imorgon. Imorse var vi på lussefirande på förskolan och strax ska vi iväg på glöggmys hos vänner.

Trevlig helg!