tisdag 2 december 2014

Årets julläsning!

Fairytale of New YorkSomething from Tiffany'sJa, så ÄR det då äntligen december! Varje år brukar jag drabbas av någon forma av total sliskförvirring och vilja dränka mig själv i jullitteratur. Gärna med inslag av sentimentalitet, kärlek och lite snygga skor. I år har slisk-fén inte riktigt slagit till än, men den kommer säkert. Jag har dock valt att inte shoppa hem en massa nytt eftersom jag har två böcker stående i hyllan sedan förra året. Den ena är ”Something from Tiffanys” av Melissa Hill och den andra är ”Fairytale of New York” av Miranda Dickinson. Hill är ofta återkommande när man pratar om julböcker men jag har inte läst något av henne innan. Dickinson-boken verkar aningens ojulig faktiskt när man läser bak på, men kanske kan fungera ändå. Slisk ja, men inte så mycket julstämning så tror inte jag plockar upp den först. ”Something from Tiffanys” är däremot så juligt det kan bli. Två män köper sina julklappar på Tiffanys men paketen förväxlas och den ene kommer hem med den förlovningsring som den andre hade köpt. Två par, två julklappar och ett försök att försöka återförena ringen med sin rätta ägare. Borde kunna tillfredsställa det mest sötsugna hjärta.
Mystery in White

Egentligen är jag mest sugen på mörker och mord fortfarande dock så när jag trillade över Mystery in White: A Christmas Crime Story av J. Jefferson Farjeon så bestämde jag mig för att beställa den också ändå. Det är en gammal deckarhistoria som är utgiven på nytt av British Library - British Library Crime Classics. Lyssna på det här:

“On Christmas Eve, heavy snowfall brings a train to a halt near the village of Hemmersby. Several passengers take shelter in a deserted country house, where the fire has been lit and the table laid for tea - but no one is at home. Trapped together for Christmas, the passengers are seeking to unravel the secrets of the empty house when a murderer strikes in their midst.”

DET ska väl skapa lite lagom julstämning tanker jag. Jag kommer att tänka på ”The Santa Klaus murder” som jag läste förra året och som jag verkligen gillade.


Ni då? Har ni hittat jullitteratur än? Blir det Dickens eller Christie? Blir det Ingrid och Ivar firar jul (för det blir det här också, dessutom) eller Kalabalik hos morfar prosten? Hittat något riktigt bra i årets utgivning? Jag är alltid sugen på bra förslag så tipsa på om det är något jag har missat!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gillar att se vad andra ska läsa i jul, får så mycket inspiration :) Själv har jag valt ut följande böcker: "Dash och Lilys utmaningsbok" av Cohn och Levithan, "En röd liten fågel i juletid" av Fannie Flagg (den har jag läst tidigare men den tål en repris), "It must have been the mistletoe" av Judy Astley, och "The night before christmas" av Scarlett Bailey. Har även Lucy Dillons "Och så levde de lyckliga" liggandes och väntar på läsning, också den ska sprida julstämning har jag hört. Vi får se om jag hinner läsa alla dessa i december, annars får de vänta till nästa jul :)

Mrs E sa...

Har också Fairytale of New York hemma oläst, borde försöka ta tag i den...