onsdag 12 november 2014

Stjärnklart, Sally! Av Anna Ehn

Stjärnklart, Sally! (inbunden)När jag först fick syn på den här boken i en katalog så tänkte jag under ett ögonblick att det kanske var nästa del i serien om ”Sally, djurens vän” av Camilla Ceder. Snabbt insåg jag naturligtvis att så inte var fallet då det ju till och med är en annan för fattare, men nu när jag läst så är det faktiskt inte en så dålig jämförelse. Även om det inte är djuren som står i fokus i den här boken så är det en lika tokrolig bok om en liten tjej som vill så väl, men det blir så fel. Dessutom finns det även här en liten hamster som får stå ut med ganska mycket, stackarn.

Sally har läst om rymden i skolan och nu önskar hon sig bara en enda sak i julklapp. En stjärnkikare. Det är bara det att Sallys föräldrar har bestämt att de i år inte ska ge några julklappar utan satsa på en UPPLEVELSE för hela familjen istället. Jag menar har ni hört så dumt? Man kan ju inte fira jul utan julklappar tycker Sally. I alla fall inte om hon inte får en stjärnkikare.

Sally bestämmer sig för att vara extra snäll för att verkligen visa hur mycket hon förtjänar en julklapp. Honstädar hela huset, inklusive hamstern Minus bur, hon hjälper till i pappas affär och föreslår till och med en skidutflykt tillsammans med mamma bara för att hon vet hur mycket mamma gillar utflykter trots att ingen annan i familjen gör det. Men när hon städar Minus bur så glömmer hon att stänga. Och fylla på sågspån. Hon glömmer till och med Minus. Och städa och städa… det ser ju inte riktigt UT som att hon städat när hon är färdig, tvärt om. Minus rymmer, skidorna knäcks när de är på utflykt, ja, allt går fel. Sally kommer ALDRIG att få sin stjärnkikare. Det är lika bra att ge upp, eller?


Det är lättläst, roligt, färgglatt och dessutom med lite jultema som ju passar perfekt nu när december närmar sig! Kunde inte bli bättre! Det här kommer att läsas som och tipsas om till höger och vänster vil jag lova. Dessutom roligt med en bok utan någon speciell genre, utom möjligen humor. Kul att det dessutom ska bli en serie! Kunde inte bli bättre!

Inga kommentarer: