måndag 10 november 2014

Kokboksmåndag: Recept från sena kvällar i New York av Linnea Johanssin

Recept från sena kvällar i New York (inbunden)
Detta är verkligen inte någon kokbok för vegetarianer, men det finns ändå en hel del veggorecept här. Främst tänkta som tillbehör, mingelmat eller efterrätter. Efterrätter ja, eller sötsaker. Det märks att Johanssons styrka ligger i partymat, dvs mingelmat och sött. Olivfriterade kikärter, pie pops (briliant idé), sangria-isglass… Det är inte en bok för småbarnsfamiljen utan en kokbok för en festande singeltjej i 25-årsåldern och DET kan jag inte påminna mig om att jag sett särskilt många faktiskt. Och kapitlet med genvägar och smarta trick är suveränt även för den som inte är partysingel utan bara har ont om tid ändå när det kanske kommer över folk. De allra flesta recept här i är ändå inte direkt långkok, även om det finns en del som tar längre tid också.

Jag måste säga att den här kokboken tilltalar mig enormt trots att jag inte alls är målgruppen. Jag drömmer mig bort till takfester i NY och inser att titeln på kokboken faktiskt berättar allt om dess innehåll. Här finns massor av cocktailrecept, nattamat, plockmat och allmänna festfixartips. Jag hade älskat den ännu mer när jag var 25.


Menyförslagen i slutet av boken är en bra idé för den lite osäkre nybörjaren. Snygga bilder på mat varvas med mer vardagliga snapshots från sena kvällar. Jag skulle säga att detta är en riktigt bra partykokbok för den som inte vill ”Fixa fest” med tre rätters meny även om det går att få ut det också av den här. Jag gillar!

Inga kommentarer: