fredag 21 november 2014

Filosofisk fredag

Årets skolbibliotekarier?

Ja, så var det fredag igen. Känns som en evighet sist fast jag vet att det bara är en vecka precis som vanligt. Jag befinner mig på konferens och lyssnar på smarta människor som diskuterar skolbibliotek. Här är full rulle hela tiden och jag måste säga att hittills har jag blivit lika.. skrämd, som peppad. Hur sjutton hinner alla superkompetenta och duktiga skolbibliotekarier med allt de gör?? Till viss del fick jag svar på det då Sofia Malmberg på Adolf Fredriks musikklasser berättade att hon har en vaktmästare som sköter bokuppsättningen och en utlånemaskin. Och en IKT-pedagog som hon jobbar ihop med hela tiden. Jag däremot, försöker föreställa mig att vara med på alla arbetslagsmöten (vilket ju är omöjligt eftersom de är samtidigt allihop) och ha fantastiska projekt om informationssökningsprocesser i alla årskurser, jobba med källkritik, upphovsrätt och ovanpå det lässtimulera. Och ändå älskar jag mitt jobb och jobbar hela  tiden känns det som.=) Men ingen kan ju hinna allt.

En annan självinsikt är ju att jag faktiskt kunde skära NER lite på läsningen... Johanna Lindbäck propagerar för att lärare, i alla fall svensklärare, bör läsa 5 böcker på ett åt. I alla fall två böcker. Ungdomsböcker/barnböcker helst då. Hon har dragit ner det för att arbetsbelastningen inte ska bli för tung. Jag tänker också att fem böcker är orimligt. Tills jag tänker på att jag själv ligger mellan 100-150 normalt sett. Men då lägger jag all min vakna fritid på att läsa och skulle definitivt kunna omprioritera lite där som sagt... Jobba mer på annat.

Hur som helst är det mycket intressant men också en del man känner igen naturligtvis. Mest spännande har nästan varit att få handfasta tips på verktyg jag inte brukar använda. Det var riktigt roligt!

Och idag är det mer föreläsningar som gäller och sedan tåg hem till mitt i natten. Har träffat en hel del folk men man hade ju alltid velat klämma in lite fler vänner mm. Helgen ska ägnas åt att pussa sönder Pocketen som jag saknar otroligt mycket men också åt att sova... Har en del att ta igen. Och förbereda nästa vecka på jobb som blir lite speciell då vi ska ha en dag med massor av happenings på bibblan när bokklubben får ta över. Fortsatt full rulle med andra ord. Vad hittar ni på?

1 kommentar:

Ylva sa...

Jag ska på Kronobergs bokmässa i Växjö imorgon. Dessutom hinner jag säkert med någon julmarknad i helgen, har tydligen blivit en julmarknadsknarkare.