torsdag 30 oktober 2014

You had me at vartenda ord!!

You had me at hello (häftad)
You had me at Hello av Mhari McFarlane


Åh, när jag laser sådana här böcker undrar jag varför jag inte laser mer chic-lit men så vet jag att jag egentligen har svårt att hitta så här bra böcker inom någon genre överhuvudtaget. Ibland bara händer det. Man får en sådan total perfekt matchning med en bok att det är otroligt. Jag har redan beställt en bok till av McFarlane och jag vet att hon släpper nytt den 6 november också. Det här är en bok som får mig att fundera över om man kan bli förälskad i en romankaraktär. Men vad säger jag, klart man kan. Är inte alla tusentals sidor tillägnade Mr Darcy bevis nog för det? Och i så fall måste jag erkänna, jag är nog allt lite kär i Ben efter att ha läst den här boken. Man riktigt känner hur det lyser om Rachel och Ben i deras lilla ”perfekt kemi”-bubbla. Och trots det så får de inte till det förrän det nästan är för sent. Tror inte jag avslöjar för mycket om jag säger att de får ihop det, det är trots allt en kärlekshistoria liksom.

Inte sedan jag läste David Nicholls ”En dag” har jag blivit så här charmad av en bok. Och kanske att den här boken till och med slår den. För jag kan inte minnas att jag var särskilt kär i Dexter som mest var ganska störig.

Nå, historien verkar till en början banal. Rachel och Ben lär känna varandra på universitetet. Rachel är tillsammans med sin pojkvän hemifrån under hela tiden de pluggar och ben har en aldrig sinande rad med blonda bombnedslag som flickvän under hela studietiden. Det är dock uppenbart för allt och en var att det är något annat där. De är bästa vänner, men förlorar kontakten efter examen och träffas av en slump 10 år senare då Ben flyttat till Manchester med sin fru och Rachel just separerat från sin fästman. Samme kille som hon var tillsammans med medan de pluggade. De verkar vara ödesbestämda att alltid ha sämsta möjliga tajming, men vad gör det om de ändå bara är vänner?
Alltså, åååh, jag blir alldeles varm när jag tänker på hur bra det här är! Och tänk att det är en debut! Det är rappt och roligt, för de är rejält slängda i käften allihop här, och samtidigt så… befriande avslappnat! De tycker ju verkligen om varandra trots alla fel och brister. Alla borde få han en Ben. Och en Rachel. Som vän eller parter eller både och. Tack, Mhari MacFarlane, jag kommer rekommendera den här boken till alla jag kan komma på! 

4 kommentarer:

Bokslukaren sa...

Vad roligt att du också har upptäckt Mhairi McFarlane! Jag läste You had me at hello för ett tag sedan och jag håller med: fler killar som Ben till folket:)
En annan bok som jag kan rekommendera är The J.M. Barrie Ladies' Swimming Society av Barbara Zitwer, en chick-lit som gav mig lite samma känsla som You had me at hello.

bokfrossa sa...

Vad roligt att läsa en så positiv recension! Den har legat i min wishlist på bookdepository ett tag nu och idag var den nedsatt till halva priset så nu slog jag till och klickade hem den trots att jag inte skulle köpa fler böcker.

Bokomaten sa...

Bra gjort Bokfrossa! Jag lovar att du inte kommer att ångra dig!!
Zitwer var ju ett bra tips Bokslukaren! Ska absolut kolla upp henne!

Lingonhjärta sa...

Alltså den här boken. Jag förstår inte varför jag inte får tummen ur och läser den här nu. Verkligen alla älskar den ju :)