fredag 22 augusti 2014

Flygande fredag


Ni vet när man har bokat in en klass för bokprat och lån, och det stormar in tre klasser till, samtidigt? Lite oplanerat så där? Frustrationen och irritationen då, som snabbt lägger sig visserligen, men just nu sitter hjärtat utanpå kroppen och dunkar på i 190. Jag har flytt undan i 10 minuter för att ta kaffe och andas. FASEN vad roligt det är att jobba på skolbibliotek ibland, men ack så frustrerande när man inte kan hjälpa alla.
Nå, förmiddagen sätter tonen för den här helgen som fortsätter i samma stil. Tre bokprat på måndag ska förberedas, det har helt enkelt inte funnits tid hittills. Kläder och grejer till pocketen ska fixas eftersom han börjat på föris och det är LOUISIANA LITTFEST! Jag hade hoppats på att åka dig igår och idag men det kommer tyvärr inte att hinnas med. Margret Atwood, Lydia Davies, Joyce Carol Oates, Herta Müller,  Michael Ondaatje, David Mitchell, Lena Andersson.. Line up:en är ju galen!

Något läst kommer det inte att bli den här helgen, det är för mycket annat som ska fixas, men vad gör det när man får äta, andas och svettas böcker hela dagen ändå.=) Vad hittar ni på? Kräftskivor? Festivaler? Läsmaraton? Ni har väl tittat in i nya bloggkollektivet kulturkollo.se förresten? Definitivt det roligaste som hänt på bloggfronten på sistone. Sju stycken rutinerade bokbloggare gör gemensam sak och bloggar ihop. Det ni! På egna bloggen så är förstås banjoherrens gästbloggande det roligaste som hänt i veckan. Läste ni han skrev om Abba-boken i måndags?  

Jag trodde också att jag hade fått bukt med att bloggen bara visar ett eller två inlägg i taget, men ack så fel jag hade visade det sig igår. Är himla trött på det här, men vet inte vad jag ska göra riktigt mer. Får pilla vidare och se om jag kommer på någon lösning.

6 kommentarer:

Monika sa...

Vet inte riktigt om jag förstått ditt problem med blogginläggen, men jag har ju också blogger och där kan jag ställa in hur många inlägg som ska visas. Det gör man under Inställningar och Inlägg och kommentarer. Hoppas det är det som är felet.

Bokomaten sa...

Mmm... jag vet, där har jag ställt in att jag ska visa de 7 senaste inläggen alltid på förstasidan, men det gör jag ju inte. Det är lite hip som happ. Ibland ett inlägg, ibland fyra.. Tror det är någon kod jag lagt in någonstans eller när jag lekt med mallarna. Att det är det som är problemet.:(

Mrs E sa...

Jag ska ta det lugnt i helgen, är helt slut efter första jobbveckorna och med tanke på att jag knappt träffat Lill-Grefvinnan (förskolebörjan här också) så ska vi leka, mysa och läsa ihop medan Grefven jobbar på slottet.

Eli sa...

I know the feeling!! Så kul med mycket elever på biblioteket, men oj vad trött en är de går :)

Jenny B sa...

Åh, vilken LittFest! Hinner du med någon dag eller ingen alls? Lycka till med pocketen och med bloggen!

Bokomaten.. sa...

Jodå, Jenny B, här har hunnits med må du tro! Ska försöka få tid till att knåpa ihop ett inlägg om min dejt med JCO i veckan, men det är lite mycket i luften nu.=)

Mrs E och Eli: Alltså, de första veckorna på terminen är ju helt knas så trött man är. Jag har också försökt vara lite med pocketen. Förstår hur du känner det Mrs E, man ser dem ju plötsligt knappt alls när de börjar på föris!