torsdag 10 juli 2014

Naglar! Av Madeline Pool

Naglar! : kreativa projekt att göra själv (inbunden)Ok, jag erkänner, jag är en beautyjunkie. Framförallt hamstrar jag nagellack även om lackandet har blivit mer utspritt sedan pocketen föddes. Dels finns inte tiden och dels är naglarna så trasiga och ner bitna/filade att de knappt är värda att lackas. MEN, jag tycker fortfarande att det är roligt och jag håller nog inte med om att de bara håller något år som det står i den här boken. Har en del lack som är åratal gamla men som funkar fint ändå när jag väl plockar fram dem. Glitterlacken däremot, de torkar ibland igen på ett par månader tyvärr...

Vad den här boken gör är att den erbjuder 25 guider till otroligt snygga och olika komplicerade roligt lackningar. Allt från leopardmönstrat till randigt och mönstrat på andra sätt. Det är som att läsa en nagellacksblogg fast i komprimerad version och bokform. Man får alla de bästa ”inläggen” uppradade och med en inledande instruktion om vad man kan tänkas behöva i sitt skåp och vad olika utryck och ord betyder. Sedan kommer dem, alla steg-för-steg-instruktionerna med massor med tjusiga bilder och man blir bara så inspirerad! Fast man ska ha TID avsatt för de flesta. En del är riktiga hel-kvälls-projekt men oj, vad roligt det ser ut.

Roligt är också att som lite av en nagelnörd känna igen alla flaskorna de fotograferat i boken. Alla har fått etiketter och kännemärken bortplockade och kvar finns bara själva flaskan men man ser ju tydligt vilka märken det är. De furkantiga lacken från HM, Barry M-flaskorna, Essie-lacken. Kul kuriosa men kanske inte nödvändigt för att få ut det bästa av boken.

Madeline Pool ligger bakom bloggen mpnals.com och det får mig också att fundera lite på om det är en marknad som skulle kunna fyllas mer? Vi har ju massor med duktiga bloggare i Sverige i beauty-facket, kanske någon av dem skulle kunna komma ut med ”mina bästa manikyrer”? I väntan på detä r jag väldigt nöjd med denna (och att läsa bloggar förstås) som jag absolut kommer att sno idéer från. När tiden infinner sig.=)

1 kommentar:

Mrs E sa...

Tycker den är riktigt inspirerande, men nu var det längesedan jag hann göra något ur den...