måndag 26 maj 2014

Kokboksmåndag: Veggivore – Cecilia Vikblad

Veggivore : med kärlek till grönt (inbunden)Först och främst, detta är ingen vegetarisk kokbok, här finns både kött, fisk, ägg och ost men de slipper stå ensamma på tallriken utan kompletteras med mycket grönt och ibland får det gröna även stå för sig själv. De flesta vegetariska recept innehåller dock ex ägg men för det påhittige är det lätt att byta ut. Ärtplättar med paprikafyllning är t ex enkelt att göra även utan ägg. En del är dock helt veggo, som de mumsiga zucchinibollarna med kokos t ex. GOTT! Många goda recept finns här! Jag hade dock uppskattat lite små tips vid sidan av recepten som ex ”Glutenfritt? Testa mandelmjöl… Laktos? Byt ut osten mot marinerad tofu” eller liknande. Men man kan ju inte vara alla till lags förstås.

Många av recepten gör mig dock lycklig inombords. Vanilj i jordärtskockssoppan? Ja, men varför har jag inte tänkt på det tidigare? Det kanske inte kommer att bli den kokbok jag vänder mig oftast till men den är en fröjd att bläddra i och bilderna lockar verkligen till att bli testade.


Och PUMPApannkakor? Att jag inte tänkt på det tidigare? Jag som gärna stoppar allt möjligt i mina pannkakor och gärna äter pumpa i alla dess former också! 

Inga kommentarer: